Piept Curcan Impletit in Doua Feluri

Complexitate
redusa
Piept Curcan Impletit in Doua Feluri

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan dezosat
  • 500 gr carnati proaspeti subtiri
  • 500 gr cabanos
  • 300 gr ciuperci champignon
  • vegeta
  • piper si chili se pun dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 150 ml vin alb
  • apa cat sa se complecteze tava pana la jumatate
  • scobitori

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala bine si se taie in fasii mai lungi. Se alege o bucata de carnat aproape de lungimea fasiilor si se aseaza intre doua fasii de piept de curcan. La capat se prinde cu o scobitoare, dupa care se impleteste in trei (clasicul impletit). Bineinteles ca si capatul terminal al impletituri se prinde cu o scobitoare.

Se repeta operatiunea pana ce se termina toti carnatii proaspeti.

Dupa aceea se ia cate un cabanos, pe care se roteste o fasie de piept de curcan. Bine inteles ca fasiile nu au sa fie asa lungi cat sa inveleasca cabanosul pana la capat, atunci in momentul in care se termina fasia se prinde o alta fasie de aceasta cu ajutorul unei scobitori.

Astfel se repeta aceasta prindere cu scobitori pana in momentul in care cabanosul este imbracat de fasia de piept de curcan. Se repeta operatiunea pana ce se termina toti cabanosii.

Dupa ce am terminat de impletit carnea de curcan, impletiturile obtinute se aseaza in tava, si se condimenteaza dupa gust cu vegeta, piper si chili.

Atentie: Nu se condimenteaza prea tare deoarece cabanosii si carnatii proaspeti pot fi usor sarati.
Se inteapa din loc in loc carnatii proaspeti si cabanosii cu o scobitoare, dupa care se aseaza ciupercile deasupra impletiturilor.

Ciupercile se pun de preferinta intregi daca sunt micute sau taiate in doua, sau in patru, in functie de marimea ciuperci. Se pune uleiul si se complecteaza cu apa pana la jumatatea tavii.

Tava se pune la cuptor la foc potrivit. Cand carnea si ciupercile sau rumenit, se intorc si se condimenteaza si pe partea cealalta putin. Se pune vinul, dupa care se mai lasa putin pana cand lichidul scade si carnea s-a rumenit in deajuns.

Daca mai este nevoie de apa, deoarece carnea nu s-a facut se mai adauga putina pana cand aceasta s-a patruns bine. Cand carnea este rumenita se scot usor scobitorile, cu grija fara a deforma impletitura.
Friptura se seveste calda, de preferinta o impletitura cu cabanos si una cu carnat proaspat.
Langa friptura se poate servi garnitura dorita, eu am servit o garnitura cu ciuperci in sos de parmezan

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Colaci impletiti
Bucataras.RO

Colaci impletiti

Colacul este un fel de paine dospita, avand forma de inel, sau forma rotunda cu diverse ornamente ori impletituri, iar...

Colaci impletiti
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola