Salam de biscuiţi reţetă altfel

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă altfel

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • - 100 g biscuiți (am folosit Petit Beurre), bucăți mici
  • - 2 linguri nuci prăjite, mărunțite
  • - 1 lingură alune prăjite, mărunțite
  • - 100 g ciocolată 55% cacao, bucăți
  • - 200 ml smântână pentru frișcă
  • - 30 g unt
  • - 1 lingură rom sau esență
  • - 1 linguriță cafea solubilă

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu smântâna lichidă, împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata maruntita, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste, lăsând 2 minute. Apoi am început să amestec în bol, până se topește complet ciocolata și se omogenizeaza crema.
Acum, adăugăm biscutitii, nucile și alunele și amestecăm bine.
Tapetăm o tavă mică cu folie alimentară și turnăm compoziția. Lăsăm la rece cel puțin 4 ore, eu am lăsat peste noapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Desert cornuri cu dulceata de gogonele
Bucataras.RO

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Am pregatit aceste cornuri simple, dar tare bune si aromate de la dulceata de gogonele. 

Desert cornuri cu dulceata de gogonele
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola