Tort cu Mousse de Fructe de Pădure

Complexitate
medie
Tort cu Mousse de Fructe de Pădure

Ingrediente

  • Blat:
  • 75g migdale măcinate
  • 75g zahăr pudră cernut
  • 2 ouă întregi
  • 15g unt
  • 20g făină
  • 10g zahăr
  • 2 albușuri
  • Mousse fructe de pădure:
  • 300-400g fructe de pădure congelate
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • 2 albușuri
  • 60g zahăr fin
  • 5g gelatină
  • 150ml smântână pentru frișcă (30-32% grăsime)
  • Mousse ciocolată albă:
  • 100g ciocolată albă
  • 2g gelatină
  • 80ml lapte
  • 100ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare

Pentru blat:
Migdalele măcinate sunt amestecate cu zahărul pudră cernut, apoi se adaugă ouăle întregi. Mixate bine rezultă un amestec asemănător cu o cremă în care adaugi untul topit și răcit, apoi făina. Între timp bați albușurile spumă cu zahărul tos și le încorporezi în amestecul anterior.
Tot aluatul se coace într-o tavă joasă (din aceea pentru cookies – 22x33cm), tapetată cu hârtie de copt, întins bine din colț în colț cu o spatulă. Timpul de coacere este 3-5 minute la 200C. Blatul trebuie să fie elastic la atingere, se scoate din tava cu tot cu hârtie, iar hârtia se dezlipește de pe el cu ușurință. Dintr-o tavă ca asta decupezi cu un disc de patiserie 2 blaturi pentru tort de 20 cm.

Pentru mousse de fructe de pădure:

Fructele se pun pe foc cu 2 linguri zahăr și 1 lingură apă și le firbi la foc mic până când se înmoaie și zahărul se dizolvă. Pasează-le cu un blender și apoi strecoară printr-o sită deasă ca să scapi de semințele de la unele fructe. cât amestecul este încă destul de cald pune în el gelatină înmuiată în apă rece și amestecă bine
Bate spumă 2 albușuri cu 60g zahăr fin să stea bățoase ca la bezea. Separat, bate smantâna de friscă.
Amesteci în piureul de zmeură cu gelatină, bezeaua și apoi frișca.

Pentru mousse-ul de ciocolată albă:

Pune gelatina la înmuiat în apă rece și apoi peste ciocolata ruptă bucăți. Între timp, pune laptele pe foc și când s-a încălzit bine toarnă-l peste ciocolată. Amestecă și dă la rece până când totul se încheagă bine. Bate amestecul cu un tel rotund până când capătă consitența unei creme și încorporează frișca bătută.

Asamblare:
Blatul joconde se așează la baza unui inel de tort de 20cm (formă de tort cu pereți detașabili) tapetată cu folie alimentară sau cu folie rodoid. Torni mousse-ul de fructe de pădure, nivelezi și dai la rece cel puțin 4 ore.
Scoți, adaugi al doilea blat și torni mousse-ul de ciocolată albă. Nivelezi și lași la rece peste noapte.
Sfat: nu pregati mousse-ul de ciocolată albă până când nu se întărește cel de fructe de pădure.

Decorează tortul cu fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de clatite
Bucataras.RO

Tort de clatite

Of da, pentru concursul cu dragoste :))) In mijloc s-ar fi dorit a fi o inima, dar nu e :D

Tort de clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola