Tort Aniversar Rc-10 Ani (Tort cu mousse de ciocolata neagra, cu lapte, alba si sirop de capsuni)

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Tort Aniversar Rc-10 Ani (Tort cu mousse de ciocolata neagra, cu lapte, alba si sirop de capsuni)

Ingrediente

  • Blat:
  • -2 oua
  • -70 g zahar
  • -100 g faina
  • -20 g cacao
  • -50 ml apa
  • -40 ml ulei
  • -1 varf lingurita praf de copt
  • -esenta de rom
  • -un praf de sare
  • Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni:
  • -150 g ciocolata alba
  • -100 ml frisca lichida
  • -50 ml sirop de capsuni
  • - o lingurita de gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • -150 g ciocolata neagra
  • -150 ml frisca lichida
  • -1 lingurita gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -150 g ciocolata cu lapte
  • -150 ml frisca lichida
  • -1 lingurita gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -150 g ciocolata alba
  • -150 ml frisca lichida
  • -1 lingurita gelatina
  • -3 linguri de apa
  • Pentru ornat:
  • -250 ml frisca lichida
  • -cacao
  • -ciocolata

Mod de preparare

Blat:

Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul, apoi esenta de rom, praful de copt stins si la urma compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 min. Facem testul cu scobitoarea.

Mousse de ciocolata alba si sirop de capsuni

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu siropul de capsuni, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu frisca bine batuta.

Mousse de ciocolata neagra:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 50 ml frisca lichida, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata, amestecand continuu. Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in sosul de ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu 100 ml frisca bine batuta.

Mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata alba, se prepara la fel ca cel de ciocolata neagra.

Asamblarea tortului:

Forma in care am copt blatul se imbraca cu folie alimentara (sau o punga de plastic) si se toarna primul strat de mousse cu ciocolata alba si sirop de capsuni Se niveleaza bine si se da tava zece minute la congelator, timp in care preparam mousse-ul de ciocolata neagra.

Scoatem forma din congelator si turnam mousse-ul cu ciocolata neagra, nivelam bine si dam tava din nou la congelator pentru zece minute. Procedam la fel si cu mouuse-ul de ciocolata cu lapte. Dupa ce turnam stratul de mousse cu ciocolata alba, asezam si blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu cateva linguri de cafea. Forma o dam la frigider pentru cel putin 2-3 ore, dupa care rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara. Tortul se imbraca cu frisca (sau nu) si se orneaza dupa imaginatie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola