Supa de Ananas cu Mango si Sorbet de Mere Verzi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de Ananas cu Mango si Sorbet de Mere Verzi

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • 1 ananas mic
  • Pentru mango:
  • 200 g mango
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • Pentru sorbet:
  • 3 - 4 mere verzi (reteta originala mentioneaza 5 mere verzi insa mie mi s-a parut o cantitate prea mare)
  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • zeama a 1/2 lamaie

Mod de preparare

* Se curata ananasul de coaja si de miezul lemnos. Se pastreaza patru felii subtiri pentru decor. Se paseaza restul pulpei in blender. Se pastreaza la frigider.
* Se curata mango, se pastreaza patru felii pentru decor iar restul fructului se taie cubulete.

* Se pun intr-un vas 100 ml apa si 100 g zahar. Amestecul de apa si zahar se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana la obtinerea unui sirop. Se ia vasul de pe foc si se adauga pulpa de mango taiata cubulete, amestecand bine. Se lasa amestecul sa se raceasca.

* Se spala merele, se scot cotoarele fara insa a decoji fructele. Se pastreaza patru felii subtiri pentru decor. Restul merelor se taie cubulete si se paseaza apoi in blender, alaturi de 500 ml de apa, 250 g zahar si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se pune in sorbetiera (se respecta instructiunile fiecarui aparat in parte).

* Feliile de mango, ananas si mar pastrate pentru decor, se aseaza intr-o tava (eu le-am asezat pe hartie pentru copt) si se presara cu zahar pudra. Se caramelizeaza astfel fructele in cuptor.
* Se amesteca ananasul pasat foarte rece si compotul de mango.

* Se serveste in farfurii adanci, asezand in mijloc 1-2 linguri de sorbet de mere. Se decoreaza dupa preferinta cu fructe caramelizate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)
Bucataras.RO

Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)

M-a terminat Timea cu spatzle matze astea :)))) asa ca am gasit la Lidl si am facut cunostinta cu ei. super bun!

Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti