Prajitura rasturnata cu visine si caise

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu visine si caise

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • un plic praf de copt
  • 500 g visine
  • 500 g caise
  • 50 g unt
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Spalam bine caisele si visinele. Scoatem samburii si taiem caisele cuburi mai mari. Distribuim untul intr-o tava, asezam visinele si caisele peste unt si apoi presaram cele 150 g zahar. Introducem tava la cuptor pana pregatim blatul.

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele, mixand in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.

Soatem tava din cuptor, turnam copozitia de blat si introducem tava din nou la cuptor pana se coace blatul. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou. Se poate orna cu frisca sau alta crema. Noi am servit-o asa simpla, fara frisca sau alta crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc