Curatati cartofii de coaja si fierbeti-i pe jumatate in apa bine sarata (cca 7- 10 min).
Scurgeti si lasati la racit (intre timp pregatiti umplutura si aluatul de bere).
Taiati cartofii in doua, pe lungime si scobiti-i pastrand o parte din miez.
Umplutura
Faceti un amestec din ½ miez de cartofi cu ceapa verde, verdeturile folosite, cascaval ras, salam, ardei rosu si oul batut impreuna cu condimentele folosite.
Umpleti jumatatile de cartofi, uniti-le refacand forma cartofilor si prindeti-le cu scobitori.
Aluat de bere
Amestecati faina cu sarea, piperul, cascavalul afumat ras si ouale.
Adaugati tot cate putina bere foarte rece si amestecati energic pentru a nu se forma cocoloase si subtiati compozitia pana la consistenta de smantana groasa.
* Cu cat berea folosita la aluat este mai rece, cu atat crusta de pe cartofi iese mai crocanta.
Puneti uleiul la incins.
Intre timp, treceti cartofii intai prin faina, apoi prin aluat de bere si la sfarsit prin pesmet (optional).
Prajiti cartofii, la foc potrivit, pana ce sunt facuti si prind deasupra si de jur imprejur o crusta frumos rumenita, intorcandu-i mereu.
Scoateti pe servetele absorbante si indepartati scobitorile.
Serviti cartofii cat sunt calzi, simpli sau alaturi de o salata de sezon.
Puteti folosi umplutura ramasa punand-o in aluatul de bere. Amestecati, apoi luati cate 1 lingura din compozitie si prajiti-o la fel ca si cartofii. Scoateti pe servetele absorbante, apoi serviti.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii