Cartofi Noi Umpluti, Pane

Complexitate
redusa
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Ingrediente

  • -cartofi noi, mai mici si aproximativ de aceeasi marime
  • Umplutura:
  • -miez de cartofi
  • -1 legatura ceapa verde, taiata marunt, inclusiv coditele
  • -verdeturi, tocate marunt (patrunjel / marar / tarhon, etc), dupa preferinta si gust
  • -aproximativ 3- 4 linguri cascaval, ras (neaparat! )
  • -cca 3- 4 linguri cu varf salam crud - uscat / sunca, bacon, pastrama etc taiate cubulete mici
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ou
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -nucsoara, optional
  • Aluat de bere:
  • -cca 3- 4 linguri faina
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -3- 4 linguri cascaval afumat, ras
  • -cca 2- 3 buc oua
  • -bere , rece ca gheata
  • -pesmet, optional
  • -ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si fierbeti-i pe jumatate in apa bine sarata (cca 7- 10 min).
Scurgeti si lasati la racit (intre timp pregatiti umplutura si aluatul de bere).
Taiati cartofii in doua, pe lungime si scobiti-i pastrand o parte din miez.

Umplutura
Faceti un amestec din ½ miez de cartofi cu ceapa verde, verdeturile folosite, cascaval ras, salam, ardei rosu si oul batut impreuna cu condimentele folosite.

Umpleti jumatatile de cartofi, uniti-le refacand forma cartofilor si prindeti-le cu scobitori.

Aluat de bere
Amestecati faina cu sarea, piperul, cascavalul afumat ras si ouale.

Adaugati tot cate putina bere foarte rece si amestecati energic pentru a nu se forma cocoloase si subtiati compozitia pana la consistenta de smantana groasa.

* Cu cat berea folosita la aluat este mai rece, cu atat crusta de pe cartofi iese mai crocanta.

Puneti uleiul la incins.

Intre timp, treceti cartofii intai prin faina, apoi prin aluat de bere si la sfarsit prin pesmet (optional).

Prajiti cartofii, la foc potrivit, pana ce sunt facuti si prind deasupra si de jur imprejur o crusta frumos rumenita, intorcandu-i mereu.

Scoateti pe servetele absorbante si indepartati scobitorile.

Serviti cartofii cat sunt calzi, simpli sau alaturi de o salata de sezon.
Puteti folosi umplutura ramasa punand-o in aluatul de bere. Amestecati, apoi luati cate 1 lingura din compozitie si prajiti-o la fel ca si cartofii. Scoateti pe servetele absorbante, apoi serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici