Cartofi Noi Umpluti, Pane

Complexitate
redusa
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Ingrediente

  • -cartofi noi, mai mici si aproximativ de aceeasi marime
  • Umplutura:
  • -miez de cartofi
  • -1 legatura ceapa verde, taiata marunt, inclusiv coditele
  • -verdeturi, tocate marunt (patrunjel / marar / tarhon, etc), dupa preferinta si gust
  • -aproximativ 3- 4 linguri cascaval, ras (neaparat! )
  • -cca 3- 4 linguri cu varf salam crud - uscat / sunca, bacon, pastrama etc taiate cubulete mici
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ou
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -nucsoara, optional
  • Aluat de bere:
  • -cca 3- 4 linguri faina
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -3- 4 linguri cascaval afumat, ras
  • -cca 2- 3 buc oua
  • -bere , rece ca gheata
  • -pesmet, optional
  • -ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si fierbeti-i pe jumatate in apa bine sarata (cca 7- 10 min).
Scurgeti si lasati la racit (intre timp pregatiti umplutura si aluatul de bere).
Taiati cartofii in doua, pe lungime si scobiti-i pastrand o parte din miez.

Umplutura
Faceti un amestec din ½ miez de cartofi cu ceapa verde, verdeturile folosite, cascaval ras, salam, ardei rosu si oul batut impreuna cu condimentele folosite.

Umpleti jumatatile de cartofi, uniti-le refacand forma cartofilor si prindeti-le cu scobitori.

Aluat de bere
Amestecati faina cu sarea, piperul, cascavalul afumat ras si ouale.

Adaugati tot cate putina bere foarte rece si amestecati energic pentru a nu se forma cocoloase si subtiati compozitia pana la consistenta de smantana groasa.

* Cu cat berea folosita la aluat este mai rece, cu atat crusta de pe cartofi iese mai crocanta.

Puneti uleiul la incins.

Intre timp, treceti cartofii intai prin faina, apoi prin aluat de bere si la sfarsit prin pesmet (optional).

Prajiti cartofii, la foc potrivit, pana ce sunt facuti si prind deasupra si de jur imprejur o crusta frumos rumenita, intorcandu-i mereu.

Scoateti pe servetele absorbante si indepartati scobitorile.

Serviti cartofii cat sunt calzi, simpli sau alaturi de o salata de sezon.
Puteti folosi umplutura ramasa punand-o in aluatul de bere. Amestecati, apoi luati cate 1 lingura din compozitie si prajiti-o la fel ca si cartofii. Scoateti pe servetele absorbante, apoi serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Milkshake Capsuni Cardamom
Bucataras.RO

Milkshake Capsuni Cardamom

Foto credit Tudor Raiciu

Milkshake Capsuni Cardamom
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia