Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un aperitiv sanatos sau o cina usoara, acesti dovlecei sunt usor de preparat si plini de savoare.
Spala dovleceii si taie-i in fasii de aproximativ 1 cm grosime. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregateste trei boluri: unul cu faina, unul cu ouale batute si unul cu un amestec de pesmet, parmezan ras, usturoi granulat, boia de ardei, sare si piper. Ia fiecare fasie de dovlecel si trece-o mai intai prin faina, apoi prin oul batut si la final prin amestecul de pesmet si parmezan, asigurandu-te ca este acoperita uniform. Aseaza fasiile de dovlecei pe o tava tapetata cu hartie de copt, unsa in prealabil cu putin ulei pentru a preveni lipirea. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace dovleceii timp de 20-25 de minute sau pana cand sunt aurii si crocanti, intorcandu-i la jumatatea timpului de coacere pentru a se rumeni uniform. Scoate tava din cuptor si lasa dovleceii sa se raceasca putin inainte de a-i servi. Pot fi serviti cu un sos de iaurt cu usturoi sau un sos de rosii.
Pofta buna!
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSarbatorile Pascale au o mare insemnatate spirituala pentru mine.. Daca Craciunul il simt mai.. comercial, mai pe cadouri...
Pasca fara aluatSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii