Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un aperitiv sanatos sau o cina usoara, acesti dovlecei sunt usor de preparat si plini de savoare.

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei medii
  • 100 g branza parmezan rasa
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita usturoi granulat (optional)
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Spala dovleceii si taie-i in fasii de aproximativ 1 cm grosime. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregateste trei boluri: unul cu faina, unul cu ouale batute si unul cu un amestec de pesmet, parmezan ras, usturoi granulat, boia de ardei, sare si piper. Ia fiecare fasie de dovlecel si trece-o mai intai prin faina, apoi prin oul batut si la final prin amestecul de pesmet si parmezan, asigurandu-te ca este acoperita uniform. Aseaza fasiile de dovlecei pe o tava tapetata cu hartie de copt, unsa in prealabil cu putin ulei pentru a preveni lipirea. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace dovleceii timp de 20-25 de minute sau pana cand sunt aurii si crocanti, intorcandu-i la jumatatea timpului de coacere pentru a se rumeni uniform. Scoate tava din cuptor si lasa dovleceii sa se raceasca putin inainte de a-i servi. Pot fi serviti cu un sos de iaurt cu usturoi sau un sos de rosii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia