Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un aperitiv sanatos sau o cina usoara, acesti dovlecei sunt usor de preparat si plini de savoare.

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei medii
  • 100 g branza parmezan rasa
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita usturoi granulat (optional)
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Spala dovleceii si taie-i in fasii de aproximativ 1 cm grosime. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregateste trei boluri: unul cu faina, unul cu ouale batute si unul cu un amestec de pesmet, parmezan ras, usturoi granulat, boia de ardei, sare si piper. Ia fiecare fasie de dovlecel si trece-o mai intai prin faina, apoi prin oul batut si la final prin amestecul de pesmet si parmezan, asigurandu-te ca este acoperita uniform. Aseaza fasiile de dovlecei pe o tava tapetata cu hartie de copt, unsa in prealabil cu putin ulei pentru a preveni lipirea. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace dovleceii timp de 20-25 de minute sau pana cand sunt aurii si crocanti, intorcandu-i la jumatatea timpului de coacere pentru a se rumeni uniform. Scoate tava din cuptor si lasa dovleceii sa se raceasca putin inainte de a-i servi. Pot fi serviti cu un sos de iaurt cu usturoi sau un sos de rosii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)