Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un aperitiv sanatos sau o cina usoara, acesti dovlecei sunt usor de preparat si plini de savoare.

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei medii
  • 100 g branza parmezan rasa
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita usturoi granulat (optional)
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei pentru uns tava

Mod de preparare

Spala dovleceii si taie-i in fasii de aproximativ 1 cm grosime. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregateste trei boluri: unul cu faina, unul cu ouale batute si unul cu un amestec de pesmet, parmezan ras, usturoi granulat, boia de ardei, sare si piper. Ia fiecare fasie de dovlecel si trece-o mai intai prin faina, apoi prin oul batut si la final prin amestecul de pesmet si parmezan, asigurandu-te ca este acoperita uniform. Aseaza fasiile de dovlecei pe o tava tapetata cu hartie de copt, unsa in prealabil cu putin ulei pentru a preveni lipirea. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace dovleceii timp de 20-25 de minute sau pana cand sunt aurii si crocanti, intorcandu-i la jumatatea timpului de coacere pentru a se rumeni uniform. Scoate tava din cuptor si lasa dovleceii sa se raceasca putin inainte de a-i servi. Pot fi serviti cu un sos de iaurt cu usturoi sau un sos de rosii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
4
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Parteneri
Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate

Ciorba de perisoare este una dintre ciorbele noastre preferate si imi place s-o prepar in multe moduri: simpla, ca cea de...

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia