Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

INGREDIENTE
Foi:
7 linguri de zahar
7 linguri ulei,
7 linguri apa
1 lingura de bulion
1 plic amoniu pentru prajituri,
faina
Crema:
1 litru lapte,
9 linguri faina,
1 cana zahar,
3-4 linguri nuca de cocos,
250g unt,
esenta de vanilie
Nuca de cocos pentru ornat - aproximativ 7-8 linguri

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
PREPARARE:
Foi:
1. Freci zaharul cu bulionul si uleiul, adaugi apa si fain act cuprinde pentru un aluat nu foarte tare.
2. Secoc 5 foi pe dosul foii, in cuptor preincalzit, temperature medie, cate 5-10 minute fiecare.

Crema:
1. Se amesteca faina, zaharul si nuca de cocos apoi se toarna incet laptele rece.
2. Se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Apoi se ia de pe foc.
3. Se adauga esenta si untul si se amesteca pana se topeste.
4. Cand crema s-a racit la temperatura camerei se ung foile si se suprapun.
5. Se lasa la inmuiat cateva ore. Apoi se taie. Se presara cu nuca de cocos sau se lasa simpla.

Pofta buna!

Varianta:

Foi: 5 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei, 2 lingurite amoniu pentru prajituri, coaja rasa de la 1 lamaie, faina cat cuprinde. Se coc tot 5 foi. Ies albe si frumoase. Se poate unge si ultima foaie cu un strat fin de crema si apoi s epresara cu nuca de cocos din belsug.

In aceasta varianta pregatesc prajitura la Craciun, si iese un platou frumos, ca de zapada.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

robert55
•  08.12.2015 05:41:27

Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: robertionita55@gmail.com

adrianabunta
•  21.06.2014 17:06:54

Am sa o incerc si eu.....ca tare mult imi place cocosul......

claryssa
•  27.01.2013 22:53:52

EXCELENTA PRAJITURA ACEASTA,O RECOMAND CU DRAG TUTUROR IUBITORILOR DE COCOS(SI NU NUMAI).SINCER,AM RAMAS PLACUT SURPRINSA CAND AM PREPARAT-O PRIMA OARA,A IESIT O MINUNATIE FOARTE BUNA,ASPECTUOASA SI GUSTOASA.AM FACUT-O DE MULTE ORI,E PRINTRE PREFERATELE MELE....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos