Prajitura cu Mere (10)

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere (10)

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -10 mere rase
  • -100 g unt sau margarina
  • -zahar, dupa gust
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • -1 pachet (420g) biscuiti sfaramati- Petit Beurre
  • -nuca prajita, dupa gust, optional
  • Blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar pudra
  • -5 linguri faina sau 2 plicuri praf de budinca de vanilie (lamaie) sau 3 linguri faina + 2 linguri amidon
  • -1/2 pachet praf de copt

Mod de preparare

Ungeti o tava mare de aragaz cu un strat gros de unt (margarina) si presarati uniform biscuitii sfaramati, aproximativ de 1 deget inaltime.

Repartizati merele rase, usor stoarse, apoi presarati uniform zahar si scortisoara pudra, dupa gust.

Turnati blatul pe care-l faceti astfel: bateti spuma tare albusurile cu zaharul, adaugati pe rand galbenusurile sau mixati ouale intregi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.

Adaugati la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt sau praful de budinca (faina + amidonul) si inglobati usor, prin rasturnare, de jos in sus, cu o paleta.
Presarati deasupra bucati de nuca prajita, optional.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce blatul este facut si frumos rumenit.

Lasati la racit in tava, cel mai bine, de pe o zi pe alta.

Serviti portionata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu crema
Bucataras.RO

Prajitura cu crema

Este ceva intre tort si prajitura, este prajitura care ii place cel mai mult baiatului si a invatat sa si-o faca singur.

Prajitura cu crema
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola