Prajitura cu jeleu de fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu jeleu de fructe

Ingrediente

  • (forma de tort cu diametrul de 20 cm)
  • blat;200 g biscuiti maruntiti fin
  • 100 g unt sau margarina moale
  • o mana de miez de nuca marutit
  • umplutura;200 g smantana,2
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jelul de caise;
  • 250 ml nectar de caise
  • un plic de gelle-tort(10 g)
  • jeleul de kiwi;
  • 5-6 kiwi coapte,u
  • n plic de tort -gelle
  • jeleul de mure
  • 6-7 linguri de dulceata de mure
  • un plic de gelle-tort

Mod de preparare

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila.
Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt,apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da la rece o ora.
Se prepara jeleul de caise amestecand bine parful de gelle tort cu nectarul apoi dam in clocot totul,amestecand continuu.Se toarna fierbinte deasupra cremei de branza.Se da la rece 15 minute.
Se curata fructele de kiwi de coaja apoi se dau la blender pana se fac un piure fin.La fel se procedeaza cu praful de tort-gelle care se amesteca cu piureul de kiwi,pe foc pana incepe sa clocotesca.Se toarna fierbinte peste jeleul de caise si se da la rece 15 minute.
Se amesteca dulceata de mure cu 100 ml apa rece apoi se scurge prin sita fina.Sucul obtinut se amesteca cu praful de tort-gelle,se da in clocot.Murele ramase in sita se repartizeaza uniform pe toata suprafata jeleului de kiwi apoi se toarna sucul fierbinte si se da la rece cel putin 15 minute.
Dupa cca 2 ore de stat la rece se desface marginea formei si se poate portiona prajiturii.De prefgerat este sa stea de seara pana a 2 a zi
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
1
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec Aperitiv cu Ou
4
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
5
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)
Bucataras.RO

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)

Nu trebuie sa stai ore intregi langa aragaz, mai mult timp iti ia sa tai ceapa pe care o folosim. Pentru ca fiind o reteta de...

Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!