Prajitura cu Ananas

Complexitate
redusa
Prajitura cu Ananas

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de ananas sau lamaie dupa gust
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 6-7 linguri de zahar
  • gelatina cu gust de lamaie 6 oz
  • 450 g frisca batuta
  • 1 cutie de ananas felii

Mod de preparare

Si la noi a fost ziua mamei, am facut si eu o prajitura, care s-a mancat rapid... gustul putin acrisor a fost numai bun pentru ziua de azi care a fost super calda.

Blatul se prepara in felul urmator: se amesteca galbenusurile cu zaharul si cu esenta de lamaie. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne apoi peste compozitia de oua, se combina.

Se bat bine de tot cele 8 albusuri cu putin intaritor si apoi se incorporeaza in primul amestec.

Se pune hartie pe fundul unei tavi, se unge cu putin ulei, se pune aluatul in tava, se niveleaza si se coace la foc potrivit (350 F sau 180 C).

In timpul coacerii, se face crema. Se amesteca galbenusurile cu zaharul dupa care se adauga laptele rece, se amesteca bine si se pune la fiert. Cand s-a ingrosat putin de tot se ia de pe foc si se lasa la racorit. Daca se va tine prea mult pe foc crema asta, se poate sa se taie, dar cu ajutorul mixerului (la viteza mare) se poate repara problema.

Se amesteca gelatina cu gust de lamaie cu 250 ml apa se pune la microunde sa se incalzeasca bine de tot, dupa care se toarna asa fierbinte peste crema de oua cu lapte. Se lasa la frigider pana se incheaga. Apoi se scoate de la rece, se pune mixerul in crema se bate bine (crema se va subtia mult), dupa ce devina alifioasa se amesteca cu frisca.

Se taie blatul racit in 2, pe orizontala si se trece la asamblarea tortului. Se ia folie alimentara, se tapeteaza tava in care s-a copt prajitura, dar se lasa margini mai mari la folie. Se aranjeaza in tava feliile de ananas, scurse bine de tot de zeama (se tine zeama pentru insiropare). Peste ele se pune jumatate din crema inchegata, se niveleaza, se pune o foaie de blat care se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas.

Se aseaza deasupra foii a doua jumatate de crema si apoi cea de a doua foaie. Se insiropeaza si a doua foaie, se ridica peste prajitura marginile foliei, se acopera si se da la rece.

Dupa ce s-a inchegat se scoate din tava prin rasturnare pe un platou, se serveste simplu sau cu capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
Sirop de Soc Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Prajitura Tosca
Bucataras.RO

Prajitura Tosca

Ma gandesc sa fac prajitura asta de vreo 2 ani :)))...Da, da, stiu ca a trecut mult timp, insa, in acest week-end, i-am venit...

Prajitura Tosca
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!