Prajitura `Capsunica`

Complexitate
redusa
Prajitura `Capsunica`

Ingrediente

  • piscoturi-un pachet
  • frisca- 500ml
  • oua 3 buc
  • zahar 300gr
  • gelatina 10 gr
  • crema de branza 500gr
  • esenta vanilie
  • capsuni 500gr
  • Sirop
  • zahar 300gr
  • 300ml apa

Mod de preparare

Preparare crema
Ouale si zaharul batute bine se pun la fiert intr-un ceaunel pana incep sa fiarba. Gelatina se pune si ia la hidratat in 100ml apa rece dupa care se adauga peste amestecul de ou si zahar cat inca este cald. Batem frisca bine peste ia adaugam crema de branza, esenta de vanilie si compozitia de ou si gelatina.

Intre timp am preparat si siropul astfel: 150 gr de zahar se caramelizeaza, apoi adaugam apa si restul de zahar si se fierbe. (nu am pus arome in sirop fiindca acopeream gustul de caramel).

Piscoturile le trecem scurt prin siropul racit si le asezam una langa alta formand un postament. Punem 1/2 din crema si continuam cu restul de piscoturi. Deasupra se adauga ultimul strat de crema si se orneaza cu capsuni.

Inainte de a fi servita se tine cam 5 ore la frigider.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane
Bucataras.RO

Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane

Prajitura aceasta are tot ce ii trebuie ca sa intre in categoria celor mai bune deserturi fara coacere. De la crema fina de...

Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola