Pasca cu smantana

Complexitate
redusa
Pasca cu smantana

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 750 ml smantana
  • 100 g faina
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 g zahar
  • 150-250 g stafide (optional)
  • 30 ml rom
  • Aluat:
  • 1 bila de ~8 cm diametru de aluat de cozonac (crescut)

Mod de preparare

Mod de preparare umplutura:
Smantana se pune la scurs pentru cateva ore (5-6 h), astfel: intr-un vas cu fund plat se pune cam jumatate de kg faina de porumb. Peste aceasta, se aseaza cateva servetele mai groase sau un prosop de bucatarie alb, peste care se pune la scurs smantana (eu o las, de obicei, peste noapte).

Albusurile se bat spuma cu zaharul si cu 15 ml de rom. Galbenusurile se amesteca cu sarea si cu 1/3 din smantana, apoi se adauga faina, iar smantana, iar faina, pana terminam cele doua ingrediente si obtinem o crema omogena. Se adauga restul de rom. Aceasta compozitie se adauga treptat peste albusurile batute spuma si se omogenizeaza.

Aluatul se pregateste astfel: se intinde o foaia subtire de dimensiunea tavii in care coacem pasca. Se face o cununa si se pune de jur imprejurul tavii. (Eu, fiind catastrofa totala la de astea, nu am facut, desi am incercat totusi) :)).

Peste tava pregatita, se pune compozitia.

In cazul in care doriti si stafide, acestea se pun deasupra compozitiei. (Stafidele trebuie tinute putin in rom inainte de a fi puse in pasca). Eu nu pun stafide, pentru ca aceasta pasca este foarte fina si am senzatia ca ii iau din delicatete daca mai adaug ceva.

Se pune la copt la foc mic aproximativ 40 de minute, fara sa se deschida cuptorul in primele 25 de minute.

Se pudreaza cu zahar. Noi o mancam rece (ni se pare mai aromata asa, dar sunt si care o prefera calduta.)


PS: Pascuta asta nu se crapa intotdeauna in timpul coptului (de exemplu, nu se crapa cand o fac altii mai priceputi) :)) La mine insa se expandeaza prea tare, nu stiu exact de ce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Farfalle cu hribi si smantana
Bucataras.RO

Farfalle cu hribi si smantana

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

Farfalle cu hribi si smantana
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola