Negresa cu Biscuiti Oreo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Negresa cu Biscuiti Oreo

Ingrediente

  • o ciocolata cu lapte
  • un pachet mare de biscuiti Oreo
  • 50 gr cacao neagra Dr Oetker
  • 300 ml lapte (fiert)
  • 5 oua mari
  • 100 gr unt (de calitate)
  • 3-4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • 250 gr faina alba de grau
  • o pastaie de vanilie
  • un pliculet cu praf de copt
  • Pentru glazura ne sunt necesare:
  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • optional: o lingura cu cacao neagra
  • Pentru decor: fructe de padure

Mod de preparare

Intr-o craticioara de inox, se pun la foc mic, laptele, zaharul si untul, impreuna cu pastaia de vanilie.

Cand zaharul este topit integral se adauga cacaoa si ciocolata si se amesteca energic pentru omogenizarea completa. (Compozitia doar se aduce la punctul de fierbere, nu trebuie sa clocoteasca)

Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

Se adauga apoi galbenusurile (rand pe rand) si faina amestecata cu praful de copt.

Se omogenizeaza totul.

Albusurile se bat spuma (foarte bine) si se incorporeaza in compozitie.

Se unge o tava/forma de copt cu putin unt sau ulei si se toarna compozitia obtinuta.

Este suficient de densa, astfel ca biscuitii Oreo se asaza frumos, deasupra, din loc in loc.

Se coace la 150 de grade pentru 25 de minute. (Sau testati cu o scobitoare).

Dupa coacere, se lasa la racit in cuptor.

Pentru glazura: se topesc untul cu ciocolata, se adauga cacaoa si se omogenizeaza totul.

Glazura se toarna peste negresa rece.

Se orneaza cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola