Crema de Vanilie (pentru Tarte, Ecleruri, Choux-uri Etc.)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de Vanilie (pentru Tarte, Ecleruri, Choux-uri Etc.)

Ingrediente

  • - 200 ml lapte dulce fiert in prealabil
  • - 1/2 pastaie de vanilie (sau extract de vanilie pura)
  • - 2 oua mari
  • - 1 lingura zahar (alb sau brun)
  • - 3 linguri amidon pentru prajituri
  • - 1/2 lingura lichior (optional)

Mod de preparare

Ador prajiturile ... mai ales pe cele cremoase. Si cum tehnologia ne ofera fel si fel de inventii si imitatii care mai de care bune sau mai putin bune (aici ma refer la acele creme instant pline cu tot tabelul elementelor din chimie) am decis sa imi aduc aminte, de undeva, din adancul creierasului o crema pe care mama o facea des si cu care ne umplea feluritele prajiturele pe care le facea.

Pregatim vasele cum v-am spus mai sus. Vasul in care pregatim crema trebuie sa fie termorezistent.
Amestecam zaharul cu ouale, adaugam amidonul si batem pana obtinem o pasta moale. Separat, intr-o cratita aducem laptele si vanilia la punctul de fierbere.

Scoatem pastaia de vanilie (daca folosim aceasta varianta) pe care o uscam bine si o putem pune in borcanelul cu zahar pe care il va parfuma. Indepartam de pe foc si adaugam incet peste oua (amestecam continuu sa prevenim coagularea).

Tinem crema pe baia de abur pana devine groasa, amestecand mereu. Cand a ajuns la consistenta dorita indepartam de pe vasul cu aburi si adaugam lichiorul (daca se foloseste).

Amestecam continuu sa eliminam caldura sau mai simplu se poate transfera intr-un vas curat pe care il acoperim cu folie alimentara (sa nu faca coaja) si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Daca nu se foloseste sau daca mai ramane dupa decor se poate pastra in frigider maxim 3 zile.

Inainte de utilizare se bate iar cu furculita pentru a scapa de orice bulgaras sau cocoloasa care se poate forma. Sper sa va fie de folos si ajutor!
Crema este una simpla dar nici nu se compara cu cele din comert ... in primul rand ducem traditia retetelor mai departe si, in al doilea rand, esential este ca ne pastram sau castigam sanatate.

Aceasta crema se prepara pe baie de aburi (bain-Marie) deci avem nevoie de un vas in care punem apa la infierbantat si pe care putem aseza un alt vas (in care vom pregati crema).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Menemen turcesc
Bucataras.RO

Menemen turcesc

Cu ceva ani in urma gasisem reteta aceasta intr-o carte parca si o copiasem.Zilele trecute am dat peste ea si am zis sa o...

Menemen turcesc
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola