Coux Pastry

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • choux pastry:
  • 284 gr apa
  • 114 gr margarina sau unt
  • 143 gr faina
  • 4 oua
  • un pic de sare
  • 1-2 lg zahar
  • sos de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 75 cacao
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • 100-200 gr amidon alimentar sau dupa consistenta dorita
  • 1 lingurita unt
  • umplutura:
  • 1 tub frisca

Mod de preparare

METODA:

Intr-o cratita cu maner si fundul gros puneti apa, margarina(unt), sarea, zaharul si aducetile la punctul de fierbere sa topiti margarina (untul)

Cand s-a topit margarina(untul ) indepartati cratita de pe foc si amestecati faina foarte bine.

CHOUX PASTRY:
Pune-ti cratita innapoi pe foc si continuati sa amestecati pana cand peretii cratitei devini curati si excesul de apa a fost indepartat

Indepartati cratita din nou de pe foc si acordati timp compozitiei sa se racoreasca un pic (pentru a nu coace oua-le).

Apoi incepeti sa adaugati oua-le unul cate unul amestecand in continuu pana obtineti o compozitie omogena.

Daca vi se pare compozitia ca fiind prea groasa mai adaugati un ou, ...

Pe o tava asezati hartie dupa care folositi o lingura (daca nu dispuneti de alte resurse) si incepeti sa portionati
Se coc la temp cuprinsa intre 180-200 grade C

SOS DE CIOCOLATA:
Amestecati amidonul alimentar cu 50-100 ml apa rece
Salvati un pic de lapte rece si amestecati cacaua
Intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere laptele ramas si zaharul (incepeti cu cantitatea minima de zahar si mai adaugati dupa gust)

Apoi amestecati cacaua in lapte foarte bine tinand laptele foarte fierbinte

Amestecati amidonul dizolvat pana obtineti o consitenta satisfacatoare

Adaugati untul si amestecati foarte bine

Desigur daca va puteti permite topiti ciocolota cu unt si miere pe baie-mary ca sa obtineti sos de ciocolata
SERVIRE

umpleti profiteroale-le cu frisca
asezati-le pe o farfurie si turnati sos pe deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Paste cu  afumatura, la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu afumatura, la cuptor

Noua gamă de condimente Delikat, realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente...

Paste cu afumatura, la cuptor
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola