Ciocolata Calda in Foetaj

Complexitate
redusa
Ciocolata Calda in Foetaj

Ingrediente

  • 800gr faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • 2 oua
  • o lingurita rasa sare
  • o lingurita zahar
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2oo gr unt moale
  • Pentru umplutura
  • ciocolata cu lapte sau amaruie
  • dupa gustul fiecaruia
  • pentru uns deasupra un ou batut cu putin lapte

Mod de preparare

Se pune drojdia cu zaharul si laptele caldut intr-un castronel si se lasa 15 minute, dupa 15 minute se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, acest aluat il impartim in doua, fiecare parte o impartim din nou in 5 parti egale.

Se i-au cinci bucati si se procedeaza in felul urmator-se intinde o bucata cat mai subtire posibil, in forma rotunda, se unge cu un strat subtire de unt moale, se intinde separat cea de-a doua bucata de aluat tot la fel si se suprapune peste prima care e unsa cu unt, se unge si aceasta cu un strat subtire de unt moale, si tot asa pana cand terminam toate cele cinci bucati de aluat.

Ultima foaie nu se unge cu unt, separat se procedeaza la fel si cu celelalte cinci bucati de aluat, am obtinut astfel doua " coline" de aluat, eu le-am lasat circa jumatate de ora la rece ca sa se intareasca un pic untul si apoi am intins " colina" cat am putut de subtire, cu cat e mai subtire cu atat iese mai foetat, am taiat triunghiuri, le-am umplut cu ciocolata (am pus doua cubulete de ciocolata), le-am rulat, am uns cu ou batut cu putin lapte si deasupra am pus decoratiuni de zahar.

Se coc la foc moderat, dar atentie-cuptotul trebuie sa fie deja incins inainte, cand sant gata se pudreaza cu zahar pudra, se servesc fierbinti si ciocolata curge cand se rup. (daca se racesc se baga cateva secunde la microunde si devin ca abia scoase de la cuptor, eu o parte le-am congelat).
O reteta de cornuri pe care am facut-o demult cu mere si scortisoara, acum am incercat-o cu ciocolata, un pic de energie pentru vremurile astea ale noastre, imi place ca e simplu de facut, e un foetaj facut in casa, deci e mai sanatos decat cel cumparat, stii ce pui in el, fara e-uri, si nu dureaza asa mult pregatirea lui, se poate face cu umplutura dulce sau sarata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente
Bucataras.RO

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente

Niste sandvisuri la tigaie pe care noi le preparam foarte des, mai ales pentru pachetele de la serviciu. Si am inclus in ele...

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola