Choux a la creme cu ganaj de ciocolata alba si zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Choux a la creme cu ganaj de ciocolata alba si zmeura

Ingrediente

  • Ingrediente eclere (20 buc):
  • apa - 150 ml
  • ulei - 75 ml
  • faina - 100 g
  • oua - 3 buc
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata alba:
  • ciocolata alba - 100 g
  • smantana lichida - 50 g
  • crème patisserie - 100 ml
  • zmeura pentru décor - 50 g

Mod de preparare

Mod de preparare choux:
Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare.
Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului.
Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca.
Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul.
Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii.
Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine.
Scoateti eclerele si lasati-le la racit.
Pentru crema, incalziti smantana lichida si puneti-o apoi peste ciocolata alba rupta bucatele.
Omogenizati bine si lasati sa se raceasca.
Bateti creme patisserie si amestecati apoi cu ciocolata alba.
Umpleti choux-urile si decorati cu zmeura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu marar
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu marar

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...

Ciorba de cartofi noi cu marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola