Buturuga Inzapezita

Complexitate
redusa
Buturuga Inzapezita

Ingrediente

  • 4 oua
  • 3 linguri de apa calda
  • 120g de zahar
  • 90g de faina
  • 30g de maizena (epifin)
  • 300g de zmeura congelata
  • 150g de zahar
  • cateva foi de menta
  • 100g de ciocolata alba
  • 80ml de smantana lichida
  • 400ml de smantana lichida
  • 4 linguri de zahar pudra amestecat cu pudra de vanilie

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul si un praf de sare si apa calduta pana se formeaza o spuma alba. Amestecam cat se poate de omogen faina cu epifin si incorporam totul in spuma de oua.

Varsam totul pe o tava intinsa cu hartie de copt si coacem la cuptorul incins la 180 grade C timp de 10-12 minute.

Cand scoatem din cuptor acoperim tava cu un prosop curat si un pic umed. Dupa cateva momente rulam blatul.

Intr-o tigaita asezam zmeura si zaharul. Punem pe foc pana cand zaharul este tot topit si zmeura decongelata. Cu ajutorul unui mixer plonjor transformam masa in sos, trecem rezultatul printr-o sita mica, ca sa ne debarasam de samburi.

Imbibam biscuitele ruladei cu sosul de zmeura din care vom pastra cateva linguri pentru servit.

Incalzim cei 80 ml de smantana si ii varsam peste ciocolata, tot cu mixerul plonjor mixam pana avem un rezultat cremos, dam la frigider cam 30 de minute.

Batem frisca. O treime din frisca o amestecam cu crema de ciocolata bine racita si umplem rulada, asezam pe mijlocul ei fructe de zmeura proaspete daca avem.

Rulam bine si decoram totul cu restul de frisca dupa placere, zmeura proaspata si menta. Dam la frigider cel putin 4 ore. Servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert pasca fara aluat
Bucataras.RO

Desert pasca fara aluat

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata...

Desert pasca fara aluat
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola