Se iau 6 oua mai mari. Daca sunt mici, se pot pune 7 oua.
Galbenusurile de amesteca cu 6 linguri de zahar, cu 3 linguri de faina si 2 pliculete de zahar vanilinat, coaja de la o lamaie.
Pliculetul de praf de copt se singe cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.
Se amesteca bine pana se topeste zaharul din compozitie.
Se adauga la sfarsit si branza de vaci.
Stafidele se lasa la inmuiat in apa cu cateva picaturi de esenta de rom. Dupa ce se hidrateaza se adauga in compozitie si se amesteca cu lingura.
Separat (si spre sfarsit) se bat spuma albusurile de la oua. Se adauga albusurile peste compozitie. Atentie aici! Se amesteca de jos in sus, foarte usor. Nu amestecati normal pentru ca altfel se lasa compozitia.
Vasul in care puneti compozitia va fi uns cu grasime (unt) si tapetat cu faina. Cuptorul va fi incalzit in prealabil. Se baga la cuptor. Budinca se va rumeni.
Cand e gata, va fi scoasa si lasata sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorO prajiturica perfecta pentru ai pacali pe cei mici . Este fara zahar, fara faina si nu e foarte dulce.
Prajitura cu dovleacEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii