Budinca cu Branza de Vaci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf copt
  • lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 700 gr branza de vaci
  • zahar pudra vanilinat
  • stafide 250 gr

Mod de preparare

Se iau 6 oua mai mari. Daca sunt mici, se pot pune 7 oua.
Galbenusurile de amesteca cu 6 linguri de zahar, cu 3 linguri de faina si 2 pliculete de zahar vanilinat, coaja de la o lamaie.

Pliculetul de praf de copt se singe cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.
Se amesteca bine pana se topeste zaharul din compozitie.
Se adauga la sfarsit si branza de vaci.

Stafidele se lasa la inmuiat in apa cu cateva picaturi de esenta de rom. Dupa ce se hidrateaza se adauga in compozitie si se amesteca cu lingura.

Separat (si spre sfarsit) se bat spuma albusurile de la oua. Se adauga albusurile peste compozitie. Atentie aici! Se amesteca de jos in sus, foarte usor. Nu amestecati normal pentru ca altfel se lasa compozitia.

Vasul in care puneti compozitia va fi uns cu grasime (unt) si tapetat cu faina. Cuptorul va fi incalzit in prealabil. Se baga la cuptor. Budinca se va rumeni.

Cand e gata, va fi scoasa si lasata sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu dovleac
Bucataras.RO

Prajitura cu dovleac

O prajiturica perfecta pentru ai pacali pe cei mici . Este fara zahar, fara faina si nu e foarte dulce. 

Prajitura cu dovleac
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola