- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina, praf de copt, zahar.
- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele lichide: laptele, esenta de vanilie, untul topit, ouale.
- Se adauga treptat ingredientele solide peste ingredientele lichide si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
- Se incorporeaza branza de vaci in compozitia obtinuta.
- Se incorporeaza fructele de padure in compozitia obtinuta.
- Se tapeteaza o tava pentru briose cu hartiute speciale.
- Se imparte compozitia in 12 parti aproximativ egale se se pun in hartiutele pentru briose.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 25 - 30 de minute.
- Briosele coapte se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Se pudreaza suprafata brioselor cu zahar pudra.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 12 briose.
Reteta aceasta am gasit-o pe blogul Laurei Adamache careia ii multumesc pentru reteta (reteta originala foloseste mure insa eu le-am inlocuit cu fructe de padure si am redus putin cantitatea).
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapa
Comentarii