Briose cu fructe de padure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu fructe de padure

Ingrediente

  • - 250 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 5 g praf de copt
  • - 120 g zahar extrafin
  • - 2 oua
  • - 80 ml lapte
  • - 1/2 sticluta cu esenta de vanilie
  • - 70 g unt topit (eu l-am topit in cuptorul cu microunde si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei)
  • - 120 g branza de vaci dulce sau ricotta (eu am folosit branza de vaci dulce)
  • - 60 g fructe de padure - amestec congelat (reteta originala foloseste 150 g mure congelate)
  • - 1 lingura cu zahar pudra

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina, praf de copt, zahar.
- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele lichide: laptele, esenta de vanilie, untul topit, ouale.
- Se adauga treptat ingredientele solide peste ingredientele lichide si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
- Se incorporeaza branza de vaci in compozitia obtinuta.
- Se incorporeaza fructele de padure in compozitia obtinuta.
- Se tapeteaza o tava pentru briose cu hartiute speciale.
- Se imparte compozitia in 12 parti aproximativ egale se se pun in hartiutele pentru briose.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 25 - 30 de minute.
- Briosele coapte se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Se pudreaza suprafata brioselor cu zahar pudra.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 12 briose.

Reteta aceasta am gasit-o pe blogul Laurei Adamache careia ii multumesc pentru reteta (reteta originala foloseste mure insa eu le-am inlocuit cu fructe de padure si am redus putin cantitatea).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola