Gem de Capsuni

Complexitate
redusa
Gem de Capsuni

Ingrediente

  • 3,5 kg capsuni necuratate
  • 1,8 kg zahar
  • suc de la 3 lamai potrivite
  • vanilie dupa gust

Mod de preparare

Am luat capsunile si le-am indepartat codita si frunzele dupa care le-am spalat bine de tot. Le-am asezat in vas si am pus tot zaharul peste ele si am lasat asa pana a doua zi. Am mai amestecat in ele dupa vreo 3 ore de la adaugarea zaharului.

Pana dimineata zaharul a fost aproape topit. Am luat vasul si l-am pus pe foc moale, am adaugat lamaia (sucul) si din momentul in care a inceput sa fiarba am stat cu lingura de lemn in el, amestecand intr-una. Din cand in cand (destul de des) luam de pe foc si curatam de spuma (face o spuma groaznic de multa).

Spuma trebuie indepartata pentru a nu se zaharisi gemul pe parcursul pastrarii la borcan.
Se fierbe circa 15-20 de minute. e un chin sa tot indepartezi spuma asta, ai senzatia ca nu mai dispare in veci ... trebuie atentie marita pentru ca spuma se ridica la suprafata intr-o fractiune de secunda si da in foc

Stingem focul dupa scurgerea minutelor, acoperim si lasam pana a doua zi cand incalzim si dam in clocot pentru 10 minute, amestecand mereu si indepartand spuma care se formeaza. a doua zi spuma este mai putina, nu mai are tendinta de a da in foc asa intr-o clipa, si siropul deja se vede ceva mai legat.

Dupa scurgerea celor 10 minute luam de pe foc, acoperim si lasam pana in ziua urmatoare.
a treia zi deja siropul a scazut mult, s-a ingroast dar totusi este destul de lichid. Punem iar pe foc, adaugam vanilia daca folosim si fierbem iarasi 10-15 minute.

Punem fierbinte la borcane steriizate, capsam /filetam capacele si punem intre paturi sa stea la cald pana se racesc borcanele complet, in jur de 2 zile. Le pastram in camara si servim cu paine cu unt, clatite, gris cu lapte, orez fiert, prajituri, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Cremă de unt cu bezea elveţiană
Bucataras.RO

Cremă de unt cu bezea elveţiană

Stiu,sună sofisticat,complicat şi greu de realizat.Aveam eu aşa un moft că musai ar fi să prepar şi eu această...

Cremă de unt cu bezea elveţiană
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola