In tingirea de dulceata se pune apa si zaharul la fiert. Apoi se spala si se curata gutuile, se dau pe razatoarea de mere. Cojile si cotoarele cu casutele si semintele nu se arunca. Se pun frumos intr-un alt vas cu apa.
In timpul asta siropul nostru tot fierbe pe foc. El trebuie sa scada. Cand este gata siropul (se introduce degetul mare si cel aratator in apa rece si apoi, rapid, se introduc in siropul fierbinte si tot asa de rapid se si scot nu vrem sa ne ardem prea tare, daca desfacem degetele si siropul se intinde ca o ata atunci inseamna ca este facut).
In momentul asta punem gutuile rase in el si amestecam. Lasam la fiert cam 20 de minute aproximativ - poate 30 (eu cam atat am lasat pana gutuile s-au inmuiat). Am pus in timpul fierberii sucul de la lamai, strecurat sa nu avem pulpa de fruct sau semintele prin el, am adaugat cuisoarele si vanilia.
Zeama trebuie sa scada aproape de tot. Am pus in borcane asa fierbinte cum a fost, am pus un praf de salicilat deasupra, am capsat si am lasat la dunst uscat (intre paturi) pana s-au racit complet borcanele.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPieptul de pui umplut este o mancare de care nu te plictisesti, deoarece de fiecare data, se poate gati cu ingrediente...
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii