Limonada cu Aroma de Rozmarin

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lamiie taiata feliute
  • sucul de la 1 lamiie
  • 2 crengute de rozmarin proaspat

Mod de preparare

Topiti zaharul in apa intr-o cratita pe foc.
Adaugati feliile de lamiie si frunzele de pe o crenguta de rozmarin si lasati sa fiarba citeva minute.
Lasati sa se raceasca si filtrati printr-o strecuratoare

Adaugati sucul de lamiie. Varsati limonada obtinuta in sticle impreuna cu o crenguta de rozmarin (o introduceti in sticle) si lasati sa se raceasca citeva ore.

Serviti cu cite o felie de lamiie, o crenguta de rozmarin si cuburi de gheata**.
* cantitatea de zahar este dupa gustul vostru puteti sa mai adaugati sau nu

** in locul cuburilor de gheata obtinute cu apa puteti sa varsati in formele de cuburi suc de lamiie si o sa obtineti cuburi de gheata din lamiie sau puteti varsa apa sau suc de lamiie cca jumatate din forma de cub, lasati sa se inghete, adaugati o felie sau o bucata de lamiie sau chiar frunze de rozmarin si turnati restul de lichid.. lasati sa se congeleze si veti obtine cuburi foarte simpatice

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei
Bucataras.RO

Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei

Pastele chiar nu erau pe lista mea, dar de cand mi-am cumparat o carte de bucate al unui chef renumit din Grecia, mi-am...

Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola