Aperitiv de Sfecla Rosie pe Pat de Paine de Secara

Complexitate
redusa
Aperitiv de Sfecla Rosie pe Pat de Paine de Secara

Ingrediente

  • Pentru painea de secara (ies doua baghete)
  • 3 cups de faina de secara, neagra (eu am pus mediu)
  • 1 cup faina integrala
  • 1,5 lingurita de sare (sau dupa gust)
  • 30 gr drojdie proaspata (8 gr uscata)
  • 4 linguri de sirop de malt (eu nu am pus)
  • 2 linguri de melasa (nu am pus)
  • 1 3/4 cup apa calduta spre cald
  • 2 lingurite de cumin (eu am inlocuit cu chimen)
  • Pentru crema de sfecla:
  • 3 felii de paine de secara cu chimen
  • 100 gr piure de sfecla rosie
  • 150 gr branza crema brie
  • 100 gr smantana mai groasa
  • 1 lingurita de gelatina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

* cup= 1 cana de 250 ml

Pentru ca nu am vrut sa am o paine intreaga, mare, am preferat sa fac baghete din aluatul de secara.

Se pune 1 si jumatate de cup (cana de 250 ml) de faina de secara si 1/2 cana de faina integrala intr-un vas precum si drojdia (siropul de malt si melase daca le folositi) adaugam deasupra 3/4 cup (cana) de apa calduta, amestecam bine si acoperim.

Lasam sa stea pentru dospire 5 ore.
Dupa cele 5 ore adaugam peste aluat restul de faina ramasa si apa, semintele de cumin (chimen daca vreti sa inlocuiti) si framantati /amestecati bine.

Cosul pentru dospit se infaineaza bine, aluatul se imparte in doua, se da forma aleasa si se aseaza in cos. Se lasa la dospit circa 2-3 ore.

Se pregateste tava de copt, se prafuieste cu faina, painile dospite se transfera pe ele, se pudreaza cu faina si se introduc la cuptor pentru 35 de minute, aproximativ. Temperatura cuptorului trebuie sa fie de 425F/220C. Dupa coacere se transfera pe un gratar pentru racirea completa.

Crema de sfecla se prepara in modul urmator:

Sfecla se fierbe (daca aveti la borcan este si mai bine) dupa care se scurge si se pune intr-un vas.

Cu ajutorul robotului de bucatarie/food processor se transforma in piure.

In timpul cat ne ocupam de piureul de sfecla punem gelatina la hidratat. Dupa 3 minute incalzim putin gelatina, doar cat sa se lichefieze dupa care varsam peste piurelul de sfecla. Omogenizam si adaugam restul ingredientelor dupa care omogenizam iarasi. Vom obtine un mousse pufos.

Feliile de paine le punem in inele de decorat (sau folosim un inel de hartie-vezi poza) si turnam moussul de sfecla peste ele. Lasam la frigider peste noapte.

Scoatem a doua zi inelele, aranjam frumos pe farfurioarele de aperitiv, decoram dupa placere fie cu somon afumat fie simplu, cu ceapa verde taiata feliute subtiri.

Timpul de pastrare la frigider e important la fel este si hartia pe care o folosim. Trebuie, in cazul in care alegem optiunea de hartie, sa folosim doar hartie cerata altfel moussul se lipeste de hartie si devine o operatia greoaie indepartarea ei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Parteneri
Desert gogosi de post
Bucataras.RO

Desert gogosi de post

Retete de post economice

Desert gogosi de post
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!