Sos de Merisoare (Cranberries Sauce)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Sos de Merisoare (Cranberries Sauce)

Ingrediente

  • 250 gr merisoare proaspete sau 150 gr uscate (visine)
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamaie dupa gust
  • pere (optional)
  • 200 ml apa
  • vin (optional, doar daca se folosesc pere)

Mod de preparare

Se pune intr-un vas, apa si merisoarele, si se fierb la foc moale. Se adauga zaharul in momentul inceperii fierberii, apoi se adauga coaja rasa de lamaie. Merisoarele, fiind fructe foarte acre (putin mai acre decat visinele), eu am pus circa 200 g zahar. Cine vrea sa pregateasca sosul din visine in loc de merisoare, procedeaza dupa cum ii dicteaza gustul.

Se fierbe pana sosul devine mai gros (se formeaza siropul ca la dulceata)... se ia de pe foc, se pune separat.

Se serveste langa friptura de pasare/curcan, porc ...

Eu, pentru a avea si un alt gust si aspect langa carne, am taiat pere in jumatate, le-am scobit dar am avut grija sa las ceva pulpa pe langa coaja, le-am fiert vreo 5 minute in apa cu zahar si am adaugat vin (alb de data asta) in cazul vinului alb, perele raman frumoase albe ... daca puneti vin rosu, ele se vor colora si veti avea perele bordo ... Varianta cu vinul rosu o folosesc doar cand umplu perele cu sosuri deschise la culoare (pentru contrast)

Se servesc si perele langa friptura de pasare sau porc ... au un gust delicios si sant de efect in farfurie.

Apa folosita la sosul asta trebuie sa fie in cantitate mica deoarece fructele in discutie, fierb foarte repede ... siropul (apa + zahar) da consistenta sosului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Gogosi a la Sidy
5
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Parteneri
Supa crema de legume cu bacon crocant
Bucataras.RO

Supa crema de legume cu bacon crocant

Foarte bună această Supă cremă de legume cu bacon crocant, servită cu baghete de pâine aromate cu ierburi de...

Supa crema de legume cu bacon crocant
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!