Se pun 100 g de ardei cu capetele taiate intr-un blender sau rebot de bucatarie. Restul de ardei se curata inclusiv semintele apoi se pun peste cei din blender. Adauga usturoiul si 250 ml de otet peste ardei si amestecati pana cand acestia sunt tocati foarte marunt.
Intr-o cratita se pune pasta de ardei, restul de otet si zaharul. Pe foc mediu amestecati timp de 5 minute sau pana cand s-a topit zaharul. Adu la fierbere apoi lasa sa fiarba timp de 35-40 minute amestecand din cand in cand.
Se lasa sosul sa se raceasca putin apoi se toarna in sticle (nu de plastic). Mie mi-au iesit 2 sticle respectiv 1. 2 l si le tin in frigider. Acesta se pot pune si in sticle sterile si le sigilati ca orice altfel de muratura sau compot.
Este un excelent dip pentru diferite fripturi si legume.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntV-am adus muffins ciocolatosi, dar nu cred ca vreti :D
Muffins cu ciocolataDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii