Chiftelute „orientale”, in sos rosu

Postat pe: 25-09-2015
(0)

Ingrediente

(3 portii)
Carne de vita tocata – 600 g
Praf de curry – 1 lingurita
Chimion – 1 varf de cutit
Scortisoara – ½ lingurita
Cimbru uscat – 1 lingurita rasa
Ceapa rasa – 3 buc
Ou – 1 buc
Suc de rosii – 300 ml
Zahar – ½ lingurita
Usturoi – 3-4 catei
Ulei pentru prajit – 2 linguri
Coriandru proaspat tocat – ½ legatura
Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Amesteca carnea de vita cu praful de curry, chimionul, scortisoara, cimbru uscat, ceapa rasa si oul si potriveste de sare si piper;
Modeleaza chiftele potrivite cu aceasta compozitie;
Incinge uleiul in vasul de aluminiu al Crock Pot 6 L Saute si prajeste chiftelele pana devin usor aurii;
Toaca usturoiul si adauga-l si pe-aceasta in vas – caleste-l putin;
Pune sucul de rosii si zaharul peste, amesteca bine si ia de pe foc;
Introdu vasul in Crock Pot, seteaza timpul de 2 ore si 30 min si modul de gatire “high” - chiftelutele se vor gati mai repede sau mai incet in functie de dimensiunea lor;
Dupa ce chiftelutele au fiert, iar programul de gatit s-a terminat, luati-le din Crock Pot si puneti-le inapoi pe foc pentru cateva minute, pentru a inchega sosul;
Potriviti de sare si piper si serviti cu coriandru proaspat tocat pe deasupra;
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chiftelute „orientale”, in sos rosu" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiftelute „orientale”, in sos rosu