Chilli con carne la slow cooker Crock Pot

Postat pe: 10-10-2021
(0)

Ingrediente

• Fasole rosie cca. 500 g,
• Porumb cca. 250 g ( 1 conservă),
• Carne tocata mixtă cca. 600 g,
• Ceapă galbenă 1 bucată,
• Praz 1 fir subțire,
• Ardei kapia 1 bucată,
• Roșii uscate cca. 100 g,
• Bere cca. 500 ml,
• Sare de mare cca. 2 linguri,
• Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
• Oregano 1 lingură,
• Foaie de dafin 1 bucată,
• Boia de ardei dulce 1 lingură,
• Boia de ardei iute cca. 1 linguriță.
• Pasta de roșii cca. 500 ml,

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

04h
Numar portii

PORȚII

4 portii
• Fasolea roșie se curăță, se spală și se pune la umflat peste noapte in apă rece.
• Ardeiul kapia, ceapa și prazul curățate și tocate mărunt se călesc în puțin untdelemn și apă, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute.
• Se adaugă carnea tocată, mirodeniile ( sare, piper, boia, oregano) și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu.
• Amestecul de carne și legume se transferă în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock Pot (dacă aș fi avut un MulticookerCrockPotExpres – MCPE :D)) călirea ingredientelor s-ar fi făcut direct în vasul aparatului!), apoi se adaugă fasolea roșie scursă de apă, boabele de porumb, berea, pasta de roșii, roșiile uscate și foia de dafin, se amestecă ușor să se înglobeze toate ingredientele. Se pornește aparatul CrokPot, se setează la nivelul HIGH pentru 4 ore și se lasă să gătească lent. Dacă mai este nevoie de lichid, completați cu bere
• Mâncare se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, eu în schimb am savurat-o cu brânză grasă de oaie.
• Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chilli con carne la slow cooker Crock Pot" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la panacris

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chilli con carne la slow cooker Crock Pot