Ingrediente
● 500 gr ciuperci |
● 80 ml otet de mere 5% |
● 120 ml ulei |
● 3 frunze dafin |
● 10 boabe piper |
● 2,3 catei de usturoi |
● 1 lingurita de sare |
● 500 gr carne tocata |
● 2 fire ceapa verde |
● 1 legatura patrunjel |
● 1/2 kg cartofi |
● mazare |
● 4 oua fierte |
● 100 gr branza, sau cascaval |
● smantana, sau iaurt |
● 5 morcovi fierti |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Se marineaza ciupercile in felul urmator:
2-3 catei de usturoi pisati, 80 ml otet de mere, 120 ml ulei, 1 lingurita de sare, 10 boabe de mustar si 3-4 frunze de dafin, impreuna cu ciupercile se pun intr-o cratita acoperita si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da focul mic si se lasa inca 5 minute la fiert.
Apoi se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, invers. Legumele, carnea si ouale se fierb. (Idee: daca folositi carne de pui, cu ocazia asta puteti face si supa fierband carnea cu morcovii, iar deasupra lor, pe aburi, cartofii si mazarea)
Se dau pe razatoare legumele si ouale, se pun separat.
Peste ciuperci se aseaza ceapa verd si patrunjelul tocate, apoi se pun cartofii rasi, care se indeasa cu mana. Deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi. Peste radeti cascavalul si turnati smantana. Urmeaza carnea tocata care in prealabil o amestecati cu ouale fierte si rase. Ultimul strat e cel de morcovi rasi. Acoperiti totul si lasati 1 ora ca sa se patrunda aromele.
Se rastoarna cu grija pe o farfurie.
Se poate orna cu salata verde Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata `Poienita cu ciuperci`" nu uita sa ii faci un review.
2-3 catei de usturoi pisati, 80 ml otet de mere, 120 ml ulei, 1 lingurita de sare, 10 boabe de mustar si 3-4 frunze de dafin, impreuna cu ciupercile se pun intr-o cratita acoperita si se lasa sa dea in clocot, dupa care se da focul mic si se lasa inca 5 minute la fiert.
Apoi se pune folie intr-o forma si se aseaza ciupercile una langa alta, invers. Legumele, carnea si ouale se fierb. (Idee: daca folositi carne de pui, cu ocazia asta puteti face si supa fierband carnea cu morcovii, iar deasupra lor, pe aburi, cartofii si mazarea)
Se dau pe razatoare legumele si ouale, se pun separat.
Peste ciuperci se aseaza ceapa verd si patrunjelul tocate, apoi se pun cartofii rasi, care se indeasa cu mana. Deasupra se aseaza mazarea, pe care o presam putin peste cartofi. Peste radeti cascavalul si turnati smantana. Urmeaza carnea tocata care in prealabil o amestecati cu ouale fierte si rase. Ultimul strat e cel de morcovi rasi. Acoperiti totul si lasati 1 ora ca sa se patrunda aromele.
Se rastoarna cu grija pe o farfurie.
Se poate orna cu salata verde Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata `Poienita cu ciuperci`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
deeaandreeadeea
• 04.03.2009 10:35:53
e fff interesanta. arata si ff bine. Felicitari...aveti retete minunate
adi
• 14.06.2007 13:51:58
O reteta foarte apreciata de membrii comunitatii. De altfel a fost desemnata si reteta saptamanii.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 27.02.2013 12:10:24
Super!