Salata de Vinete cu Topping de Rosii si Ardei Copti

Complexitate
redusa
Salata de Vinete cu Topping de Rosii si Ardei Copti

Ingrediente

  • Pentru vinete:
  • -2-2,5 kg vinete coapte, curatate, scurse si tocate
  • -1 ceapa tocata marunt si usor calita, doar cat sa se inmoaie
  • -2 catei de usturoi zdrobiti
  • -1- 2 lingurite otet de vin sau de mere, dupa gust
  • -sare
  • Maioneza:
  • -500 ml ulei
  • -2 oua intregi
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • Topping de rosii cu ardei copti:
  • -rosii bine coapte
  • -ardei gras copt, curatat de pielita, cotor si seminte
  • -oregano, dupa gust
  • -1 legatura de patrunjel verde tocat marunt
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Amestecati vinetele tocate cu ceapa calita si usturoiul. Adaugati sare si otet, dupa gust.
Puneti ouale intregi intr-o cana de plastic mai inalta (se poate folosi si un borcan) si turnati peste ele tot uleiul. Scufundati piciorul mixerului-cel prevazut cu elice metalica- pana la fundul canii, bransati mixerul si porniti-l la viteza maxima. Legati intai maioneza la fundul canii.

Daca nu s-a incorporat tot uleiul ridicati si cufundati de cateva ori piciorul mixerului. Maioneza se prepara astfel in 30 secunde si este atat de tare incat nu curge din cana intoarsa cu gura in jos.
Amestecati vinetele cu maioneza si dati la frigider pentru cel putin 2 ore.

Taiati ardeiul copt si curatat, in fasii.
Decojiti rosiile si taiati-le cubulete. Puneti-le la foc mic impreuna cu zeama lasata si zaharul, amestecand ocazional pana ce rosiile sunt facute si zeama scazuta. La sfarsit condimentati cu sare, piper si oregano, dupa gust. Dati deoparte, incorporati fasiile de ardei, patrunjelul verde si lasati la racit, in frigider, cel putin 2 ore sa se patrunda aromele.

Serviti separat, vinetele si topping-ul, cat sunt reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici