Salata de Vinete cu Topping de Rosii si Ardei Copti

Complexitate
redusa
Salata de Vinete cu Topping de Rosii si Ardei Copti

Ingrediente

  • Pentru vinete:
  • -2-2,5 kg vinete coapte, curatate, scurse si tocate
  • -1 ceapa tocata marunt si usor calita, doar cat sa se inmoaie
  • -2 catei de usturoi zdrobiti
  • -1- 2 lingurite otet de vin sau de mere, dupa gust
  • -sare
  • Maioneza:
  • -500 ml ulei
  • -2 oua intregi
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • Topping de rosii cu ardei copti:
  • -rosii bine coapte
  • -ardei gras copt, curatat de pielita, cotor si seminte
  • -oregano, dupa gust
  • -1 legatura de patrunjel verde tocat marunt
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Amestecati vinetele tocate cu ceapa calita si usturoiul. Adaugati sare si otet, dupa gust.
Puneti ouale intregi intr-o cana de plastic mai inalta (se poate folosi si un borcan) si turnati peste ele tot uleiul. Scufundati piciorul mixerului-cel prevazut cu elice metalica- pana la fundul canii, bransati mixerul si porniti-l la viteza maxima. Legati intai maioneza la fundul canii.

Daca nu s-a incorporat tot uleiul ridicati si cufundati de cateva ori piciorul mixerului. Maioneza se prepara astfel in 30 secunde si este atat de tare incat nu curge din cana intoarsa cu gura in jos.
Amestecati vinetele cu maioneza si dati la frigider pentru cel putin 2 ore.

Taiati ardeiul copt si curatat, in fasii.
Decojiti rosiile si taiati-le cubulete. Puneti-le la foc mic impreuna cu zeama lasata si zaharul, amestecand ocazional pana ce rosiile sunt facute si zeama scazuta. La sfarsit condimentati cu sare, piper si oregano, dupa gust. Dati deoparte, incorporati fasiile de ardei, patrunjelul verde si lasati la racit, in frigider, cel putin 2 ore sa se patrunda aromele.

Serviti separat, vinetele si topping-ul, cat sunt reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
1
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios
Bucataras.RO

Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios

Am gasit aceasta reteta la Roxana Blenche si din prima mi-a facut cu ochiul! Este o mega bunatate de tort, super...

Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala