Amestecati vinetele tocate cu ceapa calita si usturoiul. Adaugati sare si otet, dupa gust.
Puneti ouale intregi intr-o cana de plastic mai inalta (se poate folosi si un borcan) si turnati peste ele tot uleiul. Scufundati piciorul mixerului-cel prevazut cu elice metalica- pana la fundul canii, bransati mixerul si porniti-l la viteza maxima. Legati intai maioneza la fundul canii.
Daca nu s-a incorporat tot uleiul ridicati si cufundati de cateva ori piciorul mixerului. Maioneza se prepara astfel in 30 secunde si este atat de tare incat nu curge din cana intoarsa cu gura in jos.
Amestecati vinetele cu maioneza si dati la frigider pentru cel putin 2 ore.
Taiati ardeiul copt si curatat, in fasii.
Decojiti rosiile si taiati-le cubulete. Puneti-le la foc mic impreuna cu zeama lasata si zaharul, amestecand ocazional pana ce rosiile sunt facute si zeama scazuta. La sfarsit condimentati cu sare, piper si oregano, dupa gust. Dati deoparte, incorporati fasiile de ardei, patrunjelul verde si lasati la racit, in frigider, cel putin 2 ore sa se patrunda aromele.
Serviti separat, vinetele si topping-ul, cat sunt reci.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii