Salata de Iarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de Iarna

Ingrediente

  • 500gr fasole alba cu bob mare
  • fiarta
  • 2 castraveti in otet
  • 2 gogosari in otet
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe verzi
  • 1 lingurita seminte coriandru pisat
  • 100 gr bacon afumat
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 4 oua fierte cleioase
  • 1 lingurita sare
  • piper mozaic

Mod de preparare

Se fierbe fasolea din timp cu legumele care i se cuvin (morcovi, telina, ceapa, usturoi, dafin) Se strecoara si se foloseste fie pe loc fie se ingheata in pungi pentru preparate viitoare.

Se taie ceapa rosie pestisor, se sareaza, se condimenteaza cu seminte de coriandru proaspat pisat si se toarna deasupra otetul balsamic. Se lasa o jumatate de ora sa-si lase zeama si sa se aromatizeze.

Sunca afumata sau baconul se taie fideluta si se prajeste pana devine crocanta. Se scurge untura lasata si se astern bucatile de bacon pe servete de bucatarie pana se racesc si-si lasa grasimea.

Se taie cuburi castravetii si gogosarii acri.

Se amesteca fasolea strecurata si inca fierbinte cu sarea, uleiul si otetul din vin rosu. Cand se raceste se adauga acriturile, ceapa balsamica si se amesteca. Se adauga deasupra bucatile de bacon crocant si ouale taiate in jumatati. Se pipereaza si se presara ceapa verde taiata marunt.
Este buna salata imediat ce este pregatita dar mult mai buna a doua zi, dupa o nopate petrecuta in frigider:))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)