Salata Calda din Frunze de Sfecla Mangold

Complexitate
redusa
Salata Calda din Frunze de Sfecla Mangold

Ingrediente

  • 1 kg frunze de sfecla Mangold
  • 1 lingura de unt
  • 2 fire de usturoi verde

Mod de preparare

Va propun o reteta foarta rapida si sanatoasa in acelasi timp, din frunze de sfecla Mangold -foarte putin utilizate in gastronomia romaneasca, desi sunt foarte benefice pentru sanatate. (m-am uitat in cartea de bucate si nu am gasit nicio reteta cu mangold).

Sfecla Mangold este o sfecla cultivata in special pentru frunze, locul ei de nastere fiind Babilonul antic, unde se cultiva inca de acum 3000 de ani. Mai târziu in Roma antica, datorita popularitatii acestei plante printre romani, ea a devenit cunoscuta sub numele de sfeclă romana sau "varza romana".

In prezent această sfeclă este încă una dintre mâncărurile tradiţionale italiene. Are doar 200 de calorii la 1053 grame, este foarta bogata in calciu precum si in vitaminele a si c. In gastronomie o putem folosi la salate, supe, garnituri.

Tocam usturoiul marunt, punem untul la topit intr-o cratita, adaugam usturoiul verde si-l calim 5 minute. Adaugam frunzele de sfecla Mangold intregi (cum le vedeti in fotografia de mai jos) si le calim 5 minute.

Servim cu parmezan proaspat ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Drob de curcan
Bucataras.RO

Drob de curcan

Pentru toate persoanele care nu mananca miel,recomand drobul de curcan!

Drob de curcan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola