Salată Bulgarească

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salată Bulgarească

Ingrediente

  • 1 salata verde (de preferat cea cu frunza creata) ;
  • 3 cepe verzi;
  • 1 castravete Fabio;
  • 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma) ;
  • 200 g telemea Delaco;
  • 200 g sunca presata;
  • 4 oua fierte tari;
  • 100 g masline negre;
  • ulei de strugure;
  • sare;
  • otet;
  • verdeata
  • boabe de porumb
  • ardei rosu
  • piper
  • zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare

O salată plină de arome şi prospeţime ...

Ingrediente:

- 1 salată verde (de preferat cea cu frunza creată);
- 3 cepe verzi;
- 1 castravete Fabio;
- 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma);
- 200 g telemea Delaco;
- 200 g suncă presată;
- 4 oua fierte tari;
- 100 g masline negre;
- ulei de strugure;
- sare;
- oţet;
- verdeaţa, boabe de porumb, ardei rosu, piper, zeama de lămâie (opţional).


Mod de preparare

Spălăm salata în mai multe ape pentru a îndeparta nisipul după care o punem la scurs pe şervete absorbante.

Spălăm legumele si le curătăm. Începem să le tăiem.

Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacără).

Într-un vas punem ceapa tăiata rondele, salata verde scursă bine si ruptă cu mâna, castravetele si rosiile tăiate cuburi.

tăiem telemeaua şi şunca în felii si cubuleţe. Le adăugăm peste salată.

Curătăm ouăle si le taiem după plac. Adăugăm şi măslinele.

Condimentăm cu sare, piper, oţet, ulei, zeamă de lămâie etc.

Amestecăm şi servim.

Este foarte buna de consumat in perioadele calduroase.

Cantităţile de legume pot varia în funcţie de gustul personal. Puteţi adăuga ardei gras tăiat cubuleţe şi boabe de porumb, puteţi renunţa la ouă şi castravete, puteţi face ce combinaţie doriti. Importante sunt telemeaua, şunca presată şi salata verde.

Uleiul poate fi de care doriţi: de măsline, de floarea-soarelui, de rapiţa etc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia