Salată Bulgarească

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salată Bulgarească

Ingrediente

  • 1 salata verde (de preferat cea cu frunza creata) ;
  • 3 cepe verzi;
  • 1 castravete Fabio;
  • 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma) ;
  • 200 g telemea Delaco;
  • 200 g sunca presata;
  • 4 oua fierte tari;
  • 100 g masline negre;
  • ulei de strugure;
  • sare;
  • otet;
  • verdeata
  • boabe de porumb
  • ardei rosu
  • piper
  • zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare

O salată plină de arome şi prospeţime ...

Ingrediente:

- 1 salată verde (de preferat cea cu frunza creată);
- 3 cepe verzi;
- 1 castravete Fabio;
- 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma);
- 200 g telemea Delaco;
- 200 g suncă presată;
- 4 oua fierte tari;
- 100 g masline negre;
- ulei de strugure;
- sare;
- oţet;
- verdeaţa, boabe de porumb, ardei rosu, piper, zeama de lămâie (opţional).


Mod de preparare

Spălăm salata în mai multe ape pentru a îndeparta nisipul după care o punem la scurs pe şervete absorbante.

Spălăm legumele si le curătăm. Începem să le tăiem.

Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacără).

Într-un vas punem ceapa tăiata rondele, salata verde scursă bine si ruptă cu mâna, castravetele si rosiile tăiate cuburi.

tăiem telemeaua şi şunca în felii si cubuleţe. Le adăugăm peste salată.

Curătăm ouăle si le taiem după plac. Adăugăm şi măslinele.

Condimentăm cu sare, piper, oţet, ulei, zeamă de lămâie etc.

Amestecăm şi servim.

Este foarte buna de consumat in perioadele calduroase.

Cantităţile de legume pot varia în funcţie de gustul personal. Puteţi adăuga ardei gras tăiat cubuleţe şi boabe de porumb, puteţi renunţa la ouă şi castravete, puteţi face ce combinaţie doriti. Importante sunt telemeaua, şunca presată şi salata verde.

Uleiul poate fi de care doriţi: de măsline, de floarea-soarelui, de rapiţa etc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia