Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună în ulei de măsline și ierburi aromatice.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii
  • 1 ceapa de apa
  • usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • mozzarella rasa

Mod de preparare

Pentru a pregati ratatouille, legumele se spala si se curata de cotoare, apoi se feliaza subtire. Se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu ulei de masline.
Intr-o tava termorezistenta, se pun 2 lg ulei de masline si se unge suprafata. Se asaza alternativ felii de vanata, dovlecei, rosii si ceapa, formand un evantai de legume.
Usturoiul se curata si se preseaza, apoi se toaca marunt. Se presara peste legume.
Toate legumele se stropesc cu putin ulei de masline.
Tava se pune la cuptor, la 170 grade C, coacere sus-jos, timp de 30 minute. Dupa ce au stat la copt, se presara mozzarella rasa si se continua coacerea inca 10-15 minute.
Se servesc calde cu paine prajita sau dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra de rattatouille, iti sugeram sa incerci si alte variante: ratatouille la cuptor, ratatouille - reteta din desenul animat cu acelasi nume (sper ca l-ai vazut), ratatouille la slow cooker sau acest ratatouille pe grill.
Este o mancare simpla si foarte gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Aperitiv cu legume si branza
Bucataras.RO

Aperitiv cu legume si branza

Simplu si gustos....

Aperitiv cu legume si branza
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola