Se incalzeste cuprtorul la 190-200 grade. Se pregateste o tavita sau un vas termorezistent. Se decupeaza hartie de copt in forma
vasului in care pregatiti mancarea. Punem sosul tomat pe fundul vasului. Se toaca ceapa si se feliaza usturoiul. Se pun peste sosul
tomat si uleiul.
Se feliaza legumele in rondele subtiri si cat se poate de egale cu un cutit foarte ascutit. Se aseaza in vas cate o felie: dovleac,
dovlecel, vanata, ardei. Daca vasul e rotund se pun cercuri, daca e dreptunghiular se pun in straturi. Dupa ce terminati de
aranjat va arata minunat si foarte frumos colorat.
Se acopera cu hartia de copt si se pune la cuptor pentru 45-50 minute la foc mic sau 190-200 grade.
Se serveste fierbinte in diferite moduri: pe un pic de orez sau cous-cous sau mamaliguta se pune o lingura mare de mancarica,
se mai serveste si pe omleta sau simplu sau cu smantanica.
Un singur lucru imi pare rau dupa ce am terminat reteta e ca nu pot sa pun si mirosul in poze. Cand tai legumele miroase a legume
proaspete iar cand scoti tava din cuptor mirosul e minunat. Ca sa nu mai vorbesc de gustul dulce-acrisor.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii