Se incalzeste cuprtorul la 190-200 grade. Se pregateste o tavita sau un vas termorezistent. Se decupeaza hartie de copt in forma
vasului in care pregatiti mancarea. Punem sosul tomat pe fundul vasului. Se toaca ceapa si se feliaza usturoiul. Se pun peste sosul
tomat si uleiul.
Se feliaza legumele in rondele subtiri si cat se poate de egale cu un cutit foarte ascutit. Se aseaza in vas cate o felie: dovleac,
dovlecel, vanata, ardei. Daca vasul e rotund se pun cercuri, daca e dreptunghiular se pun in straturi. Dupa ce terminati de
aranjat va arata minunat si foarte frumos colorat.
Se acopera cu hartia de copt si se pune la cuptor pentru 45-50 minute la foc mic sau 190-200 grade.
Se serveste fierbinte in diferite moduri: pe un pic de orez sau cous-cous sau mamaliguta se pune o lingura mare de mancarica,
se mai serveste si pe omleta sau simplu sau cu smantanica.
Un singur lucru imi pare rau dupa ce am terminat reteta e ca nu pot sa pun si mirosul in poze. Cand tai legumele miroase a legume
proaspete iar cand scoti tava din cuptor mirosul e minunat. Ca sa nu mai vorbesc de gustul dulce-acrisor.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii