Tortillas

Complexitate
redusa
Tortillas

Ingrediente

  • Pentru 4 tortillas de 34 cm:
  • 2 cani faina
  • 1 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei
  • 3/4 cana lapte caldut

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate. Se adauga uleiul, apoi treptat laptele caldut. Se framanta bine, pana cand aluatul se aduna tot intr-o bila elastic. Eu l-am facut la robot, dar poate fi facut fara probleme si la mana. Daca aluatul pare prea tare, mai puteti pune 1-2 linguri de lapte. (la mine nu a fost cazul, dar depinde si de faina folosita…)

Puneti aluatul intr-un bol si acoperiti-l cu folie alimentara. Lasati-l sa se odihneasca 20 de minute.

Impartiti-l in 4 bile, acoperiti din nou cu folie alimentara si mai lasati 10 minute.

Pe suprafata de lucru, presarati putina faina sau ungeti-o cu ulei (eu am preferat a doua varianta). Luati una din bilele de aluat si intindeti-o intr-o foaie cat mai subtire (nu cred ca avea mai mult de 1 mm grosime. Aluatul e foarte elastic si rezistent). Se decupeaza in forma de cerc si se pune intr-o tigaie fierbinte. (Tigaia mea are diametrul de 36 cm. Aluatul se strange in timpul coptului, de asta mi-au iesit de 34 cm).

Aluatul se umfla putin si formeaza mici bule. In functie de cat e de fierbinte tigaia, trebuie copt cam 1 minut pe fiecare parte.

Pastrati-le acoperite, pentru a nu se usca. Pot fi si congelate, in cazul in care ati facut prea multe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Penne cu crenvusti
Bucataras.RO

Penne cu crenvusti

Foarte bune.

Penne cu crenvusti
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!