Tarta cu Rubarba si Bezea a la Christine Ferber

Postat pe: 27-09-2010
(8)

Ingrediente

Blat din aluat brisee:
125 g de faina
90 g unt moale
1 lingurita de zahar pudra
1 praf de sare
3,5 cl de apa rece
Crema:
5 cl de smantana lichida
3 cl de lapte
2 oua medii
15 g de zahar (eu am pus 50g caci rubarba mea era foarte acida)
Pentru finitie:
400 g de rubarba
2 oua medii
90 g de zahar pudra
1 praf de sare
10 g de zahar tos

Mod de preparare

Pregatim blatul, dizolvam sarea in apa si adaugam untul, incorporam faina pana se formeaza un aluat nelipicios, il asezam pe un film alimentar si il asezam la frigider minimum 3 ore (eu l-am preparat seara dinainte).

Retragem de la frigider si il intindem pe o foaie de silicon sau pe hartie de copt, ungem o forma de tarta cu unt si asezam aluatul peste care depunem un cerc de hartie si legume uscate (fasole, naut, linte, sau perle pentru copt).

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute.

In acest timp pregatim crema amestecand toate ingredientele intr-un vas. Spalam si taiam rubarba maruntel, cand aluatul este gata, rasturnam legumele seci, indepartam hartia si asezam bucatile de rubarba. Varsam deasupra crema si dam la cuptor timp de 40 de minute.

Batem albusurile de la cele doua oua ramase cu sarea mai intai apoi cand incep sa spumeze adaugam zaharul tos si cand au inceput sa creasca zaharul in pudra. Lasam pana se formeaza o masa alba lucioasa care formeaza un cioc, ca pentru bezea.

Retragem din cuptor tarta o asezam pe un grilaj si lasam sa se racoreasca, dupa care cu ajutorul unei sprite depunem bezeaua, presaram zahar pudra si o infurnam iar pentru 15 minute la 180 grade C.

Cand este gata o lasam pe o grila sa se racoreasca, servim calduta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Rubarba si Bezea a la Christine Ferber" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  22.06.2010 20:31:43

dumiany mi se pare curioasa intrebarea deoarece asta e baza retetei, poti face alta prajitura, alta tarta cu o oricare alta fructa, caise, mere, capsuni, daca vrei sa faci ceva de genul, dar nu-ti garantez ca sunt aceleasi cantitati, caci fiecare fructa are textura ei. Sper sa fi raspuns la intrebarea ta.
Daca cumva te interesa cu ce se aseamana la gust rubarba si pe stilul asta doreai sa inlocuiesti, mi- e greu sa-ti explic, e putin acrisoara, contine multa vitamina C.

dumiany
•  22.06.2010 20:25:16

Cu ce se poate inlocui aceasta RUBARBA?Multumesc.

yafa
•  20.06.2010 21:53:25

Multumesc mult de tot Lucia sper sa o faci si sa va placa

lucia_bp
•  18.06.2010 15:53:41

Ce bunatate !
Felicitari !

yafa
•  17.06.2010 16:19:08

Oana, nu stiu sincer unde ai putea gasi in Bucuresti, poate in unele supermarketuri, stiu ca se gaseste mult prin zona Sibiului.

yafa
•  17.06.2010 16:18:01

Adi multumesc mult!

prodan_oana
•  17.06.2010 15:32:03

unde gasesc rubarba in bucuresti?

adi
•  17.06.2010 15:27:55

Arata demenital!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Rubarba si Bezea a la Christine Ferber