Saleuri cu mac sau chimen

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

1/2 kg untura
250 ml lapte
drojdie (cat o nuca)
1/2 kg branza sarata
faina cat cuprinde pentru un aluat tare
un ou
mac / chimen

Mod de preparare

- untura se pune intr-un vas mai mare si se amesteca bine pana se face ca o pasta
- separat, drojdia se dizolva in laptele caldut
- se toarna laptele cu drojdia peste untura; se adauga branza rasa fin si faina si se framanta un aluat tare
- se lasa cam 1/2 h la crescut
- se intind foi de 3-4 mm grosime,care se ung cu ou batut si se presara cu mac sau chimen; se taie fasii cu rotita zimtata sau cu un cutit, se aseaza in tava neunsa si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana incep sa se rumeneasca.
Pentru aceasta reteta, este nevoie de cel putin doua tavi pentru cuptor; se coc foarte repede, dar aceasta cantitate intra in aprox. 10 tavi. Sunt ieale pentru sarbatori, ca o alternativa la vesnicele saleuri fara gust de la patiserie. Merita efortul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Saleuri cu mac sau chimen" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Saleuri cu mac sau chimen