Pogace cu Negrilica (nigella Sativa)

Postat pe: 06-01-2010
(0)

Ingrediente

250 g jumari, date prin masina de tocat
500-700 g faina
drojdie de bere proaspata, cat 2 nuci
2 lingurite zahar
200 ml lapte
1,5 lingurite seminte de negrilica, macinate
1 lingurita seminte de negrilica, intregi
2 oua
1 lingurita boia de ardei iute, facultativ
1 lingurita rasa cu sare

Mod de preparare

Amestecati faina cernuta cu jumarile, sarea, boiaua de ardei iute, negrilica (nigella) macinata si 1 ou intreg. Coca trebuie sa fie nici prea grasa si nici prea tare. Potriviti din cantitatea de faina.

Separat, faceti o maia frecand pana se alifiaza, drojdia cu zaharul, adaugati putin lapte caldut si amestecati pana se dizolva complet zaharul. Adaugati-o la coca, omogenizati, framantati putin, apoi acoperiti bine vasul si lasati la dospit. Cand si-a dublat volumul, intindeti o foaie de aluat de 3-5 mm grosime.

Taiati rondele, asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, usor distantate intre ele. Ungeti-le cu galbenus usor batut si presarati-le cu seminte intregi de nigella.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se coc, cresc si se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pogace cu Negrilica (nigella Sativa)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pogace cu Negrilica (nigella Sativa)