Ingrediente

Aluat:
500 g faina
50 g zahar
15 g drojdie
3 oua
500 ml lapte
200 g unt
sare(dupa gust)
50 g unt pt uns tavi si plat
Umplutura:
500 g branza de burduf (cas framantat,telemea framantata)
2 oua
(eu am mai adaugat niste stafide)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Drojdia se desface intr-o canita cu ceva apa calduta,dupa care se amesteca cu 1 lingura faina si 1 lingurita de zahar:se lasa sa creasca circa o jumatate de ora ( eu am pus-o direct in laptele caldut+1 lingura faina)
-se separa galbenusurile
-peste restul fainii se toarna drojdia,laptele caldut,galbenusurile,sarea si zaharul;framantati constiincios un sfert de ora
-acum e vremea sa adaugati untul topit si caldut-incropit,cate putin,sa se potriveasca
-Eu am mai pus faina pt ca era mult prea moale ca sa poata fi framantata
-se lasa sa creasca,acoperit,1-2 ore.



-Se freaca bine branza cu oualele
-Dupa ce a crescut aluatul,il fac sul si-l tai in bucati cam cat un mar mic.
-Ungi un plaou cu unt
-Intinzi fiecare bucata de aluat pe platou-cam de o juma’ de degetel grosime- si le umpli cu cate o lingura de branza
-Ridici “poalele” aluatului peste brnza si le lipesti;lasa-le sa mai respire 1 jumatate de ora
-Ungi o tava cu unt,pui placintele,le ungi bine cu albus,le dai la cuptor-foc potrivit-1 jumatate de ora




Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Poale-n brau" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

chira
•  22.05.2010 16:05:22

fèlicitari pt.rètèta.am mancat o sigura data la cinèva si miau placut f mult.acum o sa fac si èu!Multumèsc pt.reteta!

lucia_bp
•  03.02.2009 07:26:10

Imi place reteta ta.Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Poale-n brau