Ingrediente

Aluat:
500 g faina
50 g zahar
15 g drojdie
3 oua
500 ml lapte
200 g unt
sare(dupa gust)
50 g unt pt uns tavi si plat
Umplutura:
500 g branza de burduf (cas framantat,telemea framantata)
2 oua
(eu am mai adaugat niste stafide)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Drojdia se desface intr-o canita cu ceva apa calduta,dupa care se amesteca cu 1 lingura faina si 1 lingurita de zahar:se lasa sa creasca circa o jumatate de ora ( eu am pus-o direct in laptele caldut+1 lingura faina)
-se separa galbenusurile
-peste restul fainii se toarna drojdia,laptele caldut,galbenusurile,sarea si zaharul;framantati constiincios un sfert de ora
-acum e vremea sa adaugati untul topit si caldut-incropit,cate putin,sa se potriveasca
-Eu am mai pus faina pt ca era mult prea moale ca sa poata fi framantata
-se lasa sa creasca,acoperit,1-2 ore.



-Se freaca bine branza cu oualele
-Dupa ce a crescut aluatul,il fac sul si-l tai in bucati cam cat un mar mic.
-Ungi un plaou cu unt
-Intinzi fiecare bucata de aluat pe platou-cam de o juma’ de degetel grosime- si le umpli cu cate o lingura de branza
-Ridici “poalele” aluatului peste brnza si le lipesti;lasa-le sa mai respire 1 jumatate de ora
-Ungi o tava cu unt,pui placintele,le ungi bine cu albus,le dai la cuptor-foc potrivit-1 jumatate de ora




Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Poale-n brau" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

chira
•  22.05.2010 16:05:22

fèlicitari pt.rètèta.am mancat o sigura data la cinèva si miau placut f mult.acum o sa fac si èu!Multumèsc pt.reteta!

lucia_bp
•  03.02.2009 07:26:10

Imi place reteta ta.Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Poale-n brau