Placinta-ntinsa cu Dovleac

Postat pe: 01-12-2010
(2)

Ingrediente

Aluatul:
doua cani de faina
un ou
o lingura, chiar doua de zahar
putina sare
o lingura de otet
cinci linguri de ulei
o cana de apa calduta
Umplutura: dovleac ras habar nu am ce cantitate
eu am pus asa
dupa ochi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Am amestecat ingredientele de aluat, le-am framantat bine si apoi am pus in frigider pt cateva ore, a stat pana am prins un moment liber, fara copilasi in preajma

Din bucata de aluat am format 9 bile de aluat, pe care le-am intins cu facatetzul, sucitorul sau nu stiu cum ii zice la bata aia de intins.. am intins cat am putut eu de subtire, pe planseta infainata bine, am pus foiaia intinsa deoparte, apoi am intins alta foaie la fel de subtirica; cele doua foi le-am suprapus dupa de am intins ulei cu pensula intre ele, asa suprapuse le-am intins din nou cu fatcaletzul si am adaugat dovleacul ras deasupra, am rulat si gata.

La fel am procedat si cu celelate bile de aluat, le-am transformat pe toate in foi f f subtirele, procedeul este extrem de rapid, mie asa mi s-a parut.

Placintele le-am pus intr-o tava teflonata si apoi in cuptor la 180 grade, 30 min.
Calda pudrata zu zahar sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta-ntinsa cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

thea
•  11.12.2013 08:24:37

aproximativ 400 grame de faina :)

totati
•  03.11.2013 20:20:31

Ce inseamna "doua cani de faina"? Puteti sa specificati cantitatea in grame sau marimea canii? Multumesc, Tatiana

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta-ntinsa cu Dovleac