Intr-un castron amestecam uleiul de masline, zeama de porto, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Separat amestecam faina cu malaiul si praful de copt, peste acestea adaugandu-se amestecul de ulei de masline, oul, si laptele, apoi omogenizam compozitia. Spalam rosia, o curatam de coaja si o tocam in bucatele. Aluatului nostru ii adaugam rosia si maslinele. Obtinem astfel un aluat asemanator celui de chec.
Ungem o tava/ un vas cu ulei de masline si turnam aluatul. Coacem timp de ora si numai dupa ce s-a racit taiem placinta. Pe deasupra presaram cateva seminte de susan.
Aceasta placincica poate inlocui painea, sau poate fi servita cu branza si smantana, fiind asemanatoare cu mamaliguta noastra
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii