Ingrediente
● Pentru aluat: |
● 250 g faina tip 0 |
● 8 g drojdie |
● 2 linguri ulei de masline |
● 100 ml apa calduta |
● 1/2 lingurita sare |
● Pentru pizza: |
● 125 g mozzarella |
● 80 g prosciuto cotto |
● 250 g rosii fara piele |
● usturoi dupa gust si cateva felii de ceapa alba |
● 20 masline |
● ciuperci |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Intr-un pahar dizolvati cei 8 g drojdie cu 100 ml apa calduta. Intr-un castronm varsati faina si faceti o gaura in mijloc unde puneti drojdia dizolvata, dupa care adaugati cele 2 linguri de ulei de masline si sarea. Amestecati bine circa 10 minute pana pasta devine elastica si fina, dupa care se lasa la dospit pentru circa 45 de minute.
Odata dospita, se framanta din nou circa 5 minute, dupa care se intinde in tava si se lasa inca 10 minute la cald acoperita cu un prosop de bucatarie.
Ceapa si usturoiul trebuie macinate, dupa care intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei se adauga ceapa, usturoiul si rosiile si se coc la foc mic circa 15 minute. Dupa ce am intins aluatul pe tava adaugam compozitia de rosii, mozzarella care e taiata felii, prosciuto cotto, maslinele si ciupercile.
Se incalzeste cuptorul in prealabil la 210 grade celsius. Se introduce in cuptor si se lasa circa 20 minute.
Pofta buna!
Se serveste calda si cu piper adaugat pe deasupra cand e gata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza Quattro Stagioni" nu uita sa ii faci un review.
Odata dospita, se framanta din nou circa 5 minute, dupa care se intinde in tava si se lasa inca 10 minute la cald acoperita cu un prosop de bucatarie.
Ceapa si usturoiul trebuie macinate, dupa care intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei se adauga ceapa, usturoiul si rosiile si se coc la foc mic circa 15 minute. Dupa ce am intins aluatul pe tava adaugam compozitia de rosii, mozzarella care e taiata felii, prosciuto cotto, maslinele si ciupercile.
Se incalzeste cuptorul in prealabil la 210 grade celsius. Se introduce in cuptor si se lasa circa 20 minute.
Pofta buna!
Se serveste calda si cu piper adaugat pe deasupra cand e gata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza Quattro Stagioni" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany