Ingrediente

1 kg faina alba
400 g cartofi
sare
30 g drojdie proaspata

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim lasandu-i la racit.

Drojdia o dizolvam in prealabil in 100 ml apa calduta cu 1 lingurita sare si o turnam in mijlocul fainii puse in vas si amestecam pana obtinem o maia pe care o lasam la dospit. Dupa ce a dospit plamadeala (maiaua) adaugam cartofii zdrobiti, 1 lingura rasa sare si apa calduta pana obtinem un aluat nu prea tare, dar nici prea moale pe care il framantam bine pana apar basici.

Lasam la dospit la loc caldut acoperit pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Pe masa presarata cu faina turnam aluatul si il portionam in mai multe bucati. Fiecare bucata il intindem cu grija in fasii mai late si le vom taia in 3 fasii in asa fel incat la una din parti sa fie impreunate (pentru a le putea impleti mai usor ) pe care le vom impleti tot cate 3. Inchidem impletitura si asezam painicile in tava pe hartia de copt cu inchizatura in partea de jos.

De acum pornim cuptorul la foc mare si aluatul il lasam in tava sa dospeasca inca o jumate de ora.

Direct pe plita cuptorului asezam si un vas cu apa rece. Introducem tava cu painici. La inceput lasam cuptorul cca 15 min. la foc tare apoi reducem focul la jumate. Lasam la copt pana deasupra painicile sunt frumos rumenite.

Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pitute Impletite" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dumiany
•  08.11.2010 08:32:59

extraordinare,si pufoase.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pitute Impletite