Ingrediente
● 250 gr iaurt |
● sa nu fie apos |
● 1 ou |
● 1/2 lingurita zahar |
● 280 g faina |
● 1 pachet praf de copt (are 10 g) |
● 1 lingurita sare (nici rasa, dar nici cu varf) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Va iesi un aluat mai moale pe care il vom pune intr-un vas in care am pus hartie de copt. Nivelam bine si deasupra putem presara, mac, seminte, eu am pus susan.
Incalzim cuptorul la 200 grade, apoi introducem aluatul si il lasam cca 15-20 minute (eu l-am tinut 20 minute).
Din reteta originala am aflat ca painica e gata atunci cand batem putin in ea aceasta suna a gol asa am incercat-o si eu.
Se taie dupa racire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paine Rapida" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
pana la 12 rate
Comentarii
• 23.12.2013 21:34:43
Tocmai am facut si gustat piinica facuta dupa reteta de mai sus! Nu imi vine sa cred ce usor a fost de facut si ce buna e. Am copt-o 30' la temperatura indicata si apoi inca 5' ca sa fiu sigura ca e coapta. Pachetul meu de praf de copt are 14 gr si n-am fost atenta ca reteta spune cantitatea. Am presarat seminte de susan, dar acuma dupa ce s-a copt, au tendinta sa cada de pe piine. Ma gindesc sa ung suprafata cu ou data viitoare. Merci din inima pt reteta - de mult vroiam sa incer sa fac piine dar sint mereu impiedicata ca aici (San Diego, California) nu se gaseste drojdie proapata. Femeile americane nu gatesc din pacate, asa ca alimentarele nu aduc de toate.
• 22.05.2009 09:26:19
Minunata painea ta !
Imi plac noutatile, asa ca o voi face cu siguranta !
Felicitari !
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 24.03.2014 19:55:35
se mai lasa sa creasca aluatul?citind reteta,vazind ca aluatul este mai moale am avut impresia ca se pune imediat la copt.Pare a fi ceva bun.