Ingrediente

250 gr iaurt
sa nu fie apos
1 ou
1/2 lingurita zahar
280 g faina
1 pachet praf de copt (are 10 g)
1 lingurita sare (nici rasa, dar nici cu varf)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Intr-un vas punem oul, iaurtul si faina in care am adaugat praful de copt, sarea si zaharul. Amestecam energic cu o lingura de lemn sau la robot, dupa cum doriti pana la omogenizare completa.

Va iesi un aluat mai moale pe care il vom pune intr-un vas in care am pus hartie de copt. Nivelam bine si deasupra putem presara, mac, seminte, eu am pus susan.

Incalzim cuptorul la 200 grade, apoi introducem aluatul si il lasam cca 15-20 minute (eu l-am tinut 20 minute).

Din reteta originala am aflat ca painica e gata atunci cand batem putin in ea aceasta suna a gol asa am incercat-o si eu.

Se taie dupa racire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine Rapida" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

anabia
•  24.03.2014 19:55:35

se mai lasa sa creasca aluatul?citind reteta,vazind ca aluatul este mai moale am avut impresia ca se pune imediat la copt.Pare a fi ceva bun.

totati
•  23.12.2013 21:34:43

Tocmai am facut si gustat piinica facuta dupa reteta de mai sus! Nu imi vine sa cred ce usor a fost de facut si ce buna e. Am copt-o 30' la temperatura indicata si apoi inca 5' ca sa fiu sigura ca e coapta. Pachetul meu de praf de copt are 14 gr si n-am fost atenta ca reteta spune cantitatea. Am presarat seminte de susan, dar acuma dupa ce s-a copt, au tendinta sa cada de pe piine. Ma gindesc sa ung suprafata cu ou data viitoare. Merci din inima pt reteta - de mult vroiam sa incer sa fac piine dar sint mereu impiedicata ca aici (San Diego, California) nu se gaseste drojdie proapata. Femeile americane nu gatesc din pacate, asa ca alimentarele nu aduc de toate.

lucia_bp
•  22.05.2009 09:26:19

Minunata painea ta !
Imi plac noutatile, asa ca o voi face cu siguranta !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine Rapida