Paine Neagra de Secara

Postat pe: 30-10-2014
(0)

Ingrediente

200 gr faina de secara
1 lingurita sare
seminte - optional (susan, dovleac)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Am pus faina intr-un castron si am presarat sarea. Am adaugat pentru inceput putina apa (cam 100 ml) si am amestecat cu o spatula. Pe parcurs am mai adaugat apa, daca nu s-a inmuiat toata faina si am renuntat la spatula, framantand cu mana pana am obtinut un aluat ferm, nelipicios. Intreaga operatiune de framantare a durat cam 10 minute.

Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru jumatate de ora.

Dupa trecerea timpului, am scos aluatul, l-am modelat intr-o forma rotunda, l-am aplatizat putin (toata operatiunea se face pudrand cu faina suprafata de lucru, altfel .... se lipeste) si l-am pus intr-o tava. Am uns cu putin ulei, am presarat semintele si putina sare grunjoasa si am dat la cuptor (incins in prealabil) pentru aproximativ 40 minute.

Cand s-a rumenit frumos si a inceput sa crape pe ici pe colo am oprit focul, am scos painea si ne-am batut pentru bucata cea mai mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine Neagra de Secara" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine Neagra de Secara