Paine din Trei Tipuri de Faina si Ulei de Rozmarin

Postat pe: 25-03-2013
(0)

Ingrediente

360 g faina alba 000 proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
115 g faina integrala de grau
25 g faina de secara
60 ml ulei de masline extravirgin cu rozmarin
8 g drojdie uscata
10 g sare de mare fin macinata
330 ml apa calduta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
- Se amesteca intr-un bol cu diametru mare (potrivit pentru framantarea aluatului) cele trei tipuri de faina: faina alba proaspat cernuta, faina integrala de grau si faina de secara.
- Se adauga uleiul de masline, drojdia si sarea, astfel incat sarea sa fie la distanta de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).

- Se adauga apa treptat si se incepe framantarea aluatului cu mainile, pana ce intreaga cantitate de faina de pe peretii bolului a fost incorporata. Se formeaza un aluat moale, lipicios, usor de modelat.
- Dupa ce intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata, aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 5 minute.

- Dupa perioada de framantare se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca o forma aproximativ rotunda.
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca timp de o ora intr-o incapere calduta, ferit de curent.

- Aluatul se pune din nou pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil si se framanta putin. Se modeleaza apoi aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma aproximativ rotunda.
- Se unge cu ulei o tava mare sau se tapeteaza tava cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt.

- Se pune aluatul in tava pregatita anterior.
- Se acopera aluatul cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol si se lasa sa dospeasca in tava timp de aproximativ 1 ora.

- Se incalzeste cuptorul la 230 grade c.
- Se presara putina faina la suprafata aluatului.
- Se taia suprafata aluatului dupa preferinta.

- Se coace aluatul timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paine din Trei Tipuri de Faina si Ulei de Rozmarin" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine din Trei Tipuri de Faina si Ulei de Rozmarin