Paine de casa cu cartofi

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

1 kg faina alba
400 gr cartofi
sare
frunza de varza
drojdie cca 30 gr

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii curatim si ii zdrobim si asa ii lasam la racit.
Intre timp in alt vas punem faina la care adaugam drojdia ce am dizolvat-o in prealabil intr-un pic de apa calduta cu sare si facem un pic de plamadeala si lasam la dospit. Dupa ce a dospit plamadeala adaugam cartofii zdrobiti , sare si apa calduta pana obtinem un aluat nu prea tare dar nici prea moale si il framantam bine pana apar besicile. Lasam la dospit cca 1-2 ore.

Dupa ce aluatul a dospit pe masa presaram un pic de faina turnam aluatul peste si ii dam un pic de forma.

Cratita (sau tava rotunda) se tapeteaza cu folie de aluminiu peste ea se pune o frunza mare de varza cruda care se unge cu un pic de ulei si se aseaza in el aluatul. De acum pornim cuptorul la foc mare si aluatul il lasam in forma sa dospeasca inca o jumate de ora.

Cand punem painea la cuptor dedesubt pe plita asezam si un vas cu apa rece. Nu deschidem cuptorul numai dupa o ora si 10 minute. La inceput lasam cuptorul cca 15 min. la foc tare apoi reducem la jumate.

Dupa aproximativ 2 1/2 ore putem sa scoatem painea din cuptor (se incearca cu o scobitoare daca mai e nevoie se mai poate tine). Se acopera cu un prosop daesupra se pune o punga si apoi iar un prosop si se lasa astfel la racit.
In aluatul de paine se pot adauga si diferite tipuri de seminte( de floarea soarelui, de dovleac, susan, etc ) Eu personal am pus doar deasupra aluatului seminte de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paine de casa cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  23.03.2009 20:22:56

O paine deosebita si pe gustul meu.
Felicitari!

Leila
•  01.08.2008 00:14:00

Buna Georgie_ozzie , am pus foaia de varza sub aluat caci in momentul in care painea se coace , coaja are un gust mai deosebit. Punga de nailon am pus peste prosop caci in acest fel painea devine mai moale , nu ramane tare coaja :). Multe pupice Leila

georgie_ozzie
•  31.07.2008 03:49:20

ma tenteaza foarte mult sa incerc aceasta reteta.
vreau sa stiu de ce se pune foaia de varza sub aluat si ce fel de punga se pune intre servete in timpul racirii, de plastic sa de hirtie?? Eu fac un fel de piine cu cartofi dar nu arata ca piinea ta si ca piinea care o facea mma mea.
Cu multumiri,




georgie

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paine de casa cu cartofi